×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 07:22
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
UE ar putea avea drept de monitorizare a controalelor vamale de la graniţele Marii Britanii

Londra nu va exclude posibilitatea ca Uniunea Europeană să aibă dreptul de a monitoriza controalele vamale de la graniţele Marii Britanii după ieşirea ţării din blocul comunitar. Ţara speră astfel să obţină acces liber pe pieţele UE, relatează Reuters.

Săptămâna trecută, Marea Britanie a publicat două dintre propunerile sale pentru modele privind aranjamentele vamale. Regatul Unit afirmă în document că nu vrea puncte de frontieră la singura sa graniţă terestră cu o ţară membră UE, între Irlanda de Nord şi Irlanda şi sugera un “nou parteneriat vamal” sau un “aranjament vamal” clar reglementat.

Modelul de “parteneriat” ar urma, practic, să ducă la “lipsa oricărei vămi între Marea Britanie şi Irlanda”, se arată în document.

A doua variantă ar putea include renunţarea în continuare la declaraţiile de intrare/ieşire, apartenenţa, în continuare, la Convenţia Comună de Tranzit pentru a ajuta companiile irlandeze şi nord-irlandeze să transfere bunuri, un nou aranjament privilegiat pentru afacerile mari, iar în cazul celor mici, scutirea completă de noi procese vamale.

Secretarul pentru Brexit, David Davis, vrea o perioadă limitată de tranziţie pentru implementarea oricărui acord vamal, ţinând cont de “circumstanţele unice” ale frontierei.

Guvernul şi-a repetat dorinţa de a menţine aşa-numita “zonă comună de circulaţie” şi drepturile cetăţenilor britanici şi irlandezi.

Însă, potrivit avocaţilor, un astfel de scenariu ar necesita “un nou parteneriat vamal”, care să asigure că Londra monitorizează corect traficul cu mărfuri.

Sistemul UE de circulaţie a bunurilor fără verificări funcţionează pe baza principiului că toate statele membre monitorizează atent transporturile care intră în blocul comunitar din afara sa, pentru a se asigura că sunt plătite taxele vamale şi că produsele respectă standardele europene.

(R.C.)Publicat Duminică, 20 august 2017
441
 | 0
 | 3
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Hodge
-2
Britanicii sunt renumiti traficanti de droguri catre Europa. Atentie mare UE, nu pierdeti asta din vedere. Tarile europene, mai putin Olanda, au slabe legaturi cu zonele in care se cultiva si fabrica narcotice, pe cand UK detine controlul in multe dintre ele.
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Norr @ Hodge
0
Care sunt consumatorii care ii renumesc ?
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir@Norr @ Hodge
+1
Despre razboiul opiului ai auzit? Intreaba-i pe chinezi, sa-ti povesteasca ei despre perfidia britanicilor. Dar asta este doar un exemplu din istorie. Despre ce este astazi stiu mai bine cancelariile europene.
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Ce a aflat Tudose dimineață
Publicat acum 16 ore şi 53 minute
Câte mandate de ascultare au fost emise în 12 ani
Publicat acum 14 ore şi 49 minute
Discursul lui Trump, un lătrat de câine
Publicat acum 21 ore şi 51 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 11 ore şi 39 minute