UE propune Turciei deportarea imigranților ilegali, inclusiv cei din România

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a propus preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, un plan privind intensificarea cooperării în domeniul imigraţiei, inclusiv deportarea clandestinilor interceptaţi de România, Bulgaria şi Grecia, transmite MEDIAFAX.

Planul de acţiune, ce reflectă acordul dintre UE şi Turcia în sensul accelerării cooperării pentru gestionarea fluxurilor de imigranţi şi refugiaţi, abordează şi intensificarea dialogului UE-Turcia pentru liberalizarea regimului vizelor, precum şi instrumente pentru furnizarea de asistenţă financiară Turciei.

Conform documentului, Uniunea Europeană ar urma să ofere un miliard de euro, în perioada 2015-2016, pentru a ajuta Turcia să facă faţă valului de refugiaţi sirieni şi irakieni. În plus, Uniunea Europeană va susţine cooperarea între statele membre şi Turcia pentru organizarea de patrule maritime comune şi pentru coordonarea operaţiunilor de repatriere în ţări de origine sigure. Bruxellesul va susţine cooperarea cu Turcia în domeniul schimburilor de informaţii despre combaterea traficului de persoane.

În schimb, Turcia ar urma să intensifice operaţiunile de interceptare a imigranţilor, prin achiziţionarea de echipamente ultramoderne de monitorizare şi prin cooperarea cu autorităţile elene.

În plus, Turcia ar urma să „intensifice cooperarea şi să accelereze procedurile pentru readmiterea imigranţilor clandestini care nu au nevoie de protecţie internaţională şi care au fost interceptaţi de autorităţile din România, Grecia şi Bulgaria după ce au trecut pe teritoriul turc, în conformitate cu obligaţiile de readmisie stabilite”, precizează comunicatul Comisiei Europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.