UE sancţionează şefii serviciilor ruseşti de informaţii pentru implicare în criza ucraineană

Uniunea Europeană i-a sancţionat sâmbătă pe şefii serviciilor ruseşti de informaţii şi pe mai mulţi membri din conducerea Consiliului rus de Securiate pentru implicarea acestora în criza din Ucraina, potrivit Jurnalului oficial al UE, potrivit Mediafax.

Pe noua listă cu 15 persoane şi 18 entităţi vizate de blocarea averilor/activelor şi o interdicţie de călătorie în UE din cauza aducerii unor atingeri integrităţii teritoriale a Ucrainei figurează numele şefului Serviciului Federal de Securitate (FSB) Nikolai Bortnikov, al şefului serviciilor de informaţii, Mihail Fradkov, şi numele preşedintelui cecen Ramzan Kadîrov.

Astfel, pe listă se află în total 87 de persoane şi 20 de entităţi.

Membri ai conducerii Consiliului rus pentru Securitate, din care fac parte inclusiv Bortnikov şi Fradkov, sunt acuzaţi că au „contribuit la elaborarea politicii Guvernului rus care ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.