Ultima clasată l-a readus pe Hagi cu picioarele pe pâmânt

Echipa lui Hagi a scăpat ieftin la Galaţi, unde Cernat a fost din nou numărul 1. Gazul a obţinut o victorie „interesantă” la Giurgiu.

Lanterna roşie a doua victorie consecutivă

„Lanterna roşie”, Oțelul Galați a obţinut a doua victorie consecutivă după multe etape de secetă. După „bomba” de la Bucureşti (2-1 cu FCSB), gălăţenii au învins fără drept de apel pe Viitorul Voluntari cu scorul de 3-0, prin golurile înscrise de Miron (min.5, şi Cernat (min.42 şi min.57). Veteranul gălăţenilor, Florin Cernat a fost şi în această partidă cel mai bun jucător al Oţelului, el arătând că valoare nu are vreo legătură cu datele din cartea de identitate. Oțelul a părăsit ultimul loc al clasamentului, lăsând pe poziţia 18 pe CFR-iştii clujeni, dar aceştia probabil vor obţine – via TAS – înapoi cele 24 de puncte cu care au fost penalizaţi. Cu toată victoria de duminică, Oţelul are şanse minime să evite retrogradarea. Oaspeţii veneau după 4 victorii consecutive şi înfrângerea l-a înfuriat la culme pe patronulantrenor, Gheorghe Hagi. Acesta a declarat la DigiSport că „trebuie să fim realiști, ne-am făcut de rîs. Trebuia să jucăm fotbal, nu contează presiunea. N-am fost atenți din primul minut, nu ne-a stat capul la meci. Nu mă interesează Europa”.

Surpriză sau altceva ?

Tot duminică seara, la Giurgiu, Gaz Metan Mediaş a obţinut o victorie mai mult decât surprinzătoare în faţa echipei locale Astra. Giurgiuvenii au deschis scorul prin Denis Alibec în minutul 35, dar Dan Roman a egalat în minutul 41+1. Imediat după pauză, în minutul 52, se acordă penalty pentru ardeleni şi Cutean transformă răsturnând rezultatul. Tabela îngheaţă la 1-2 şi Gazul face un pas spre salvare. Deşi antrenorul gazdelor a declarat că „jucăm bine, dar nu câştigăm” şi a acuzat unele erori individuale, în teren lucrurile nu au stat chiar aşa. Astra a jucat slab, iar rezultatul este unul „interesant”, ca multe altele în acest retur. Astra chiar dacă pierde pe bandă rulantă este „condamnată” să joace în preliminariile Europa League, deoarece Petrolul şi Dinamo sunt în insolvenţă şi nu pot juca în cupele europene, iar CSU Craiova, neavând 3 ani de afiliere la FRF, de asemenea nu are cum să joace în cupele europene. Luni seara se joacă ultimul meci din etapa a 28-a, Ceahlăul Piatra Neamţ – Petrolul Ploieşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.