Ultima zi a Concursului Enescu din 2016

Fotografia pe care o distribuim și noi e unul dintre multele momente de culise care-ți înmoaie inima. Desenul e făcut de o adolescentă, aseară, pentru pianistul Josu De Soaun. Pe programul de sală. Ne-am gândit să zâmbiți și voi. E așa de bun sentimentul că putem să le aducem înspre public.

Duminică seara, de la ora 19.00, la Ateneul Român este programată Finala Secțiunii Pian: trei concerte cu orchestră interpretate de cei trei finaliști ai Secțiunii: Rahmaninov – Concertul pentru pian și orchestră Nr. 2 op. 18 în do minor în interpretarea pianistului Danor Quinteros (Chile), Brahms – Concertul Nr. 1 Op. 15 în re minor în interpretarea pianistei Victoria Vassilenko (Bulgaria) și Rahmaninov – Concertul pentru pian și orchestră Nr. 2 op. 18 în do minor în interpretarea tânărului Takuma Ishii (Japonia). La pupitrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu se va afla dirijorul John Axelrod.

Rezultatele au fost anunțate vineri seară de juriul de specialitate format din Gabriel Tacchino (președintele juriului), Rolf-Dieter Arens, Dana Borșan, Philippe Dinkel, Peter Donohoe, Wolfganz Manz, Viniciu Moroianu, Andrei Pisarev și Alan Weiss.

De la ora 21.00, nu doar cei care au urmărit concertul, dar oricine se va afla în preajma Ateneului va fi parte dintr-o sărbătoare a visurilor, care ne duc pe noi și pe toți cei din jurul nostru mai departe.

“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” – este visul lui George Enescu pe care Concursul Enescu 2016 l-a readus în lumină!
Pentru cincisprezece minute, visurile artiștilor și ale publicului larg vor transforma în premieră fațada Ateneului, într-un video-mapping unic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Anca Dobrescu 68 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.