Ultimatumul adresat Guvernului a fost dat de un vechi ţuţer al lui Băsescu: Daniel Ţecu

Acum câteva zile, televiziunile din România au prezentat un clip în care „românii din diaspora” dau un ultimatum Guvernului, prin care îl somează să-i înscrie în listele permanente pe toţi cei domiciliaţi în străinătate! În imagini era, de fapt, Daniel Ţecu, vechi admirator şi ţuţer al lui Traian Băsescu.

Oricine accesează pagina lui Daniel Ţecu de pe Internet descoperă că acesta a plecat din ţară acum 16 ani pentru a se stabili în Spania. Dintr-un interviu publicat în 2009 de revista „Formula AS”, aflăm chiar de la Ţecu că asociaţia FADERE a obţinut peste 500.000 euro de la românii din Spania, bani cu care s-a organizat „Forum Europa 2008”, la care, fireşte, a fost invitat şi preşedintele Traian Băsescu, precum şi acţiuni umanitare în diverse ţări din Africa, unde, bineînţeles, s-a deplasat, „sacrificându-se”, chiar preşedintele asociaţiei, Daniel Ţecu.

Daniel Ţecu, în Africa, pe banii românilor din străinătate

Iată cum justifică Ţecu acţiunile organizate de el: „cetăţenii europeni de etnie română merg cu ajutoare (capre, medicamente, hrană, medici voluntari) în ţările africane. Fiind membră a UE, România nu mai poate beneficia de astfel de ajutoare, deşi sărăcia îşi face încă prezenţa în unele regiuni din ţară”.

Acest personaj, care adună sume uriaşe de la românii din străinătate, declara în acelaşi timp că „cifra românilor fără slujba ar putea ajunge la 250.000 la anul, iar prelungirea cu trei ani a restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari va face ca tot mai mulţi sa ia în calcul varianta întoarcerii acasă” (Realitatea TV, 10 decembrie 2008). Nu era oare mai potrivit ca această sumă uriaşă să fie folosită pentru a-i ajuta pe românii care au probleme în diverse locuri de pe planetă, unde-şi caută fără succes norocul?

Daniel Ţecu este partenerul lui William Brânză

Cine are curiozitatea să-l asculte pe Daniel Ţecu va observa o asemănare uluitoare a discursurilor sale cu ieşirile publice ale Andreei Pora, în care Traian Băsescu ocupă tot spaţiul cutiei sale craniene. Iată ce declara Ţecu în acelaşi interviu din „AS”: „Pînă acum, un singur politician a încercat să rupă cercul care îngrădeşte relaţiile românilor cu ţara: preşedintele Traian Băsescu. Cu toate că are cea mai încărcată agendă dintre toţi politicienii, domnul preşedinte este singurul care numai la Madrid a fost de trei ori. Să vină şi să-mi spună mie ce alt ministru, indiferent de partidul căruia îi aparţine, a fost de trei ori la Madrid sau la Roma. Nici unul”.

Ţecu este cunoscut în Spania ca fiind omul de casă al lui William Brânză, la comanda căruia răspunde ca un robot. Pe YouTube, oricine poate să-l vadă pe Daniel Ţecu în această ipostază la Forumul Românilor de Pretutindeni, organizat la Palatul Parlamentului în luna august a anului trecut.

Cifrele lui Ţecu confirmă câţi români domiciliază în străinătate şi câţi dintre ei votează!

Cine a citit Ultimatumul trimis de Daniel Ţecu, prin care soma Guvernul să-i treacă în listele permanente pe toţi românii domiciliaţi în străinătate, ar putea să creadă fie că el nu cunoaşte situaţia acestora, fie că are intenţii ascunse. Chiar Ţecu declara în interviul citat: „Pe de o parte, românul din străinătate nu votează. Dacă nu votează, politicienii nu au un interes în diaspora. Neavînd un interes în diaspora, nu se deplasează în comunităţile româneşti. Nedeplasîndu-se, românii nu votează. Cînd o fac, procentul de votanţi e jignitor: 2-3 la sută!”

Susţinerea lui Daniel Ţecu, prin care cere înscrierea pe listele permanente a tuturor românilor, este, fără îndoială, aberantă, căci diferenţa dintre listele electorale şi cele permanente este clar definită de lege, în acestea din urmă fiind trecute doar persoanele care au domiciliul în ţară!

Daniel Ţecu recunoaşte în mai multe rînduri că numărul românilor domiciliaţi în străinătate este de circa 3,5 milioane de români, o cifră care confirmă că listele electorale permanente sînt supraîncărcate! Mai mult, chiar, în şapoul care deschide interviul din „Formula AS” se spune foarte clar: „Zilele trecute, ziarele anunţau că populaţia României s-ar fi mărit cu cîteva zeci de mii de locuitori în ultimii ani, graţie creşterii natalităţii. Este vorba, desigur, de populaţia… teoretică, cea cuprinsă în statistici, deoarece în realitate populaţia ţării noastre a scăzut în ultimii 20 de ani cu circa 3,5 milioane de persoane, plecate la muncă în Europa”.

Doi buni prieteni care se ajută reciproc


Cu alte cuvinte, demersul de acum al lui Ţecu, prin acel Ultimatum, este o dezinformare făcută cu bună ştiinţă, prin care nu face altceva decît să-i ofere lui Traian Băsescu un nou argument în bătălia acestuia pentru supravieţuirea la Palatul Cotroceni. El ar putea astfel să rămînă în Spania pentru a strînge sume uriaşe cu care să se plimbe cu ajutoare prin Africa, în timp ce sute de mii de alţi români abia îşi duc zilele prin străinătate, ameninţaţi de spectrul şomajului, cum spunea chiar Daniel Ţecu!

Ţuţerii, după cum se vede, o pot duce la fel de bine în străinătate, ca şi cei rămaşi în ţară…

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.