Ultimele manevre ale celor doi dictatori

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a primit de la armată planurile de atac cu rachete asupra insulei americane Guam din vestul Pacificului, a anunțat marți agenția oficială de presă a Coreei de Nord, KCNA, conform Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit agenției, Kim Jong-Un a declarat la primirea planurilor că „Statele Unite, care au adus primele multe echipamente nucleare strategice în apropierea noastră, ar trebui să ia mai întâi decizia corectă și să arate prin acțiuni dacă doresc să reducă tensiunile din peninsula coreeană și să evite o ciocnire militară periculoasă”.

Dictatorul de la Phenian a ordonat armatei nord-coreene să fie gata de atac în orice moment.

Secretarul american al apărării, Jim Mattis, a dat asigurări luni că SUA vor cunoaște „în cîteva momente” traiectoria oricărei rachete lansate spre Guam și o vor doborî și i-a avertizat pe nord-coreeni că „dacă trag asupra Statelor Unite, s-ar putea escalada foarte rapid până la un război”

De partea cealaltă, președintele venezuelean Nicolas Maduro a ordonat luni organizarea de exerciții de apărare în întreaga țară, ca reacție la afirmația liderului american, Donald Trump, că nu este exclusă o opțiune militară a SUA în Venezuela, transmite AFP.

„Am ordonat statului major al forțelor armate să pregătească un exercițiu național civic și militar, de apărare totală și armată a patriei venezuelene”, a spus Maduro în fața unei mulțimi de câteva mii de simpatizanți, la Caracas.

Exercițiul va avea loc pe 26 și 27 august.

După amenințarea formulată de Trump vinerea trecută, și opoziția venezueleană a anunțat că se opune oricărei intervenții armate din afara țării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.