Ultimul bilanț al victimelor făcute de inundații

Trei persoane au decedat din cauza inundațiilor, una este dată dispărută în județul Argeș, iar două dintre persoanele despre care nu se mai știa nimic în 28 iulie au fost găsite în viață, a anunțat vineri șeful Direcției de Informare și Relații Publice a MAI, Marius Tache.

Conform datelor centralizate, peste 250 de localități din 11 județe au fost afectate în urma inundațiilor din intervalul 27 iulie — 1 august.

„Au fost evacuate preventiv 1.832 de persoane și 773 au fost salvate din diferite situații critice. Din totalul de 1.832 ,788 se mai află în spațiile puse la dispoziție de autorități sau la rude iar în acest moment în această situație mai sunt 699 de persoane. Bilanțul inundațiilor din intervalul amintit arată că au fost afectate 251 de localități din 11 județe — Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Caraș-Severin, Prahova și Timiș. 99 de locuințe au fost distruse, 1.163 avariate și alte 2.377 au fost inundate. În urma retragerii apelor mai sunt inundate 439 de locuințe. Au fost colmatate 2.475 de fântâni, 13 poduri au fost distruse, 60 podețe distruse și 23.346 de hectare de teren au fost inundate”, a spus oficialul MAI.

Circulația rutieră a fost fie blocată sau întreruptă parțial pe anumite segmente din 12 drumuri naționale și 37 drumuri județene, iar 15 obiective socio-economice și trei culturale au fost afectate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.