×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 07:21
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Și dă-i și luptă pe Twitter
Uluitor: Cum vrea Trump să-i elimine pe teroriști

Președintele american Donald Trump s-a exprimat joi în favoarea contracarării "terorismului islamist radical" referindu-se la o legendă urbană din perioada ocupației americane a Filipinelor, relatează AFP, citată de Agerpres.

După ce a condamnat atentatul de la Barcelona și a oferit ajutorul SUA, Trump a recomandat în a doua postare pe Twitter "să se studieze ce le-a făcut generalul Pershing al Statelor Unite teroriștilor când îi captura". "Și nu a mai existat terorism islamist radical timp de 35 de ani!", afirmă Trump în mesajul său.

Președintele american face referire la fapte atribuite generalului John J. Pershing în 1908, în timp ce era guvernator în Moro, o provincie musulmană din Filipine cuprinsă de o insurecție.

Două site-uri reputate în verificarea faptelor, Snopes și Politifact, au denunțat ca pe o legendă urbană anecdota pe care Trump o mai menționase în timpul unei întâlniri electorale din Carolina de Sud în februarie 2016. Cu acea ocazie, el afirmase că "timp de 25 de ani nu au mai existat probleme".

Potrivit unei versiuni a legendei, generalul Pershing, care va deveni celebru în calitate de comandant al corpului expediționar american în Franța în 1917, ar fi dispus executarea a 49 de prizonieri musulmani filipinezi cu gloanțe înmuiate în sânge de porc — un animal impur potrivit tradiției musulmane — aceștia fiind îngropați ulterior înfășurați în piei de porc.

Tot potrivit legendei, el l-ar fi eliberat pe cel de-al 50-lea prizonier pentru a le povesti cele întâmplate celorlalți rebeli care — înspăimântați de perspectiva de a nu ajunge în paradis — ar fi depus armele.

Snopes subliniază că nu a "găsit nicio referire la acest incident în biografiile lui Pershing și că aceasta nu corespunde modului în care Pershing se comporta cu rebelii Moro", subliniază site-ul care a publicat o anchetă amplă pe acest subiect.

La rândul său, Politifact citează cel puțin patru istorici specializați în perioada respectivă și fiecare neagă autenticitatea acestei povești.

Trump a fost foarte criticat în timpul campaniei prezidențiale pentru că a afirmat că "tortura funcționează", promițând că va reintroduce tehnica de simulare a înecului, instaurată de administrația republicanului George W.Bush după atentatele de la 11 septembrie 2001 și suprimată de democratul Barack Obama.

Publicat Vineri, 18 august 2017
2419
 | 1
 | 25
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
mariuta
0
@Csalas: care este relatia dintre interesul german pentru pietele din Asia si acceptarea migratiei populatiei din Orientul Apropiat si Nordul Africii nu l-am inteles! si apoi, un lucru trebuie stiut! campania lui Merkel acum este ceva de genul, *daca UE merge bine, si Germaniei ii va merge bine*! pentru noi, este reversul! Daca Germaniei ii merge bine si UE ii va merge bine*! Noi depindem de UE mai mult decat depinde UE de noi! pibul nostru raportat la cel al UE este o cifra neglijabila pentru UE, in timp ce ponderea tarilor UE in economia noastra este mare!
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
Csalas
+3
Teroarea araba - caci despre ea este vorba - se manifesta mai putin acut pana mai de curand dar de cand Merkel i-a chemat pe fugarii din Orientul salbatic, un val masiv de tembeli aflati deja pe teritoriul UE sau proaspat sositi a fost activat de catre o parte a clerului saudit. Este de notorietate ca liderii wahabiti ai clerului islamist din Arabia Saudita finanteaza razboaiele din Yemen, Siria si Iraq. Nu cred ca USA nu cunoaste sursa raului ce vine din zona araba. Germania lui Merkel - pe de alta parte - pentru a-si pastra pietele din Asia incurajeaza imigratia catre UE dar in acelasi timp impune cote de refugiati celorlalte state UE de parca ne da si cota parte din profiturile obtinute de firmele germane de pe pietele arabe. NU ???!!! O mentiune si termin: religia islamica, ca si cea crestina la inceput de secol III apare ca o religie a celor saraci si oropsiti, drept urmare lupta impotriva celor avuti apare ca un act de dreptate, de aceea sa stiti ca egiptenii ( ce vin dintr-o tara de 80 milioane de locuitori, majoritatea saraci si salbatici) au nevoie de viza pentru intrarea in Emiratele Arabe Unite , Kuwait, Qatar si Arabia Saudita iar permisul de munca se obtine greu. De ce nu migreaza musulmanii in zona golfului ???? Klem care le stie pe toate poate raspunde ?? Cine protejeaza zona petroliera a golfului in detrimentul UE ?
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
gelu
+1
Sa le multuminm amerlocilor. Toate aceste atentate isi au originea in atacarea Afgansitanului, Iraqului, Libiei si Siriei de catre marea natiune criminala Amerlocia care in cei apoape 240 de ani de existanta a purtat razboaie 220 de ani. Pe vremea lui Gadafi si Sadam nu existau teroristi nici in Irag si nici in Libia deoarece acestia cand scoteau capul erau executati in regim de extrema urgenta.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir @ gelu
+4
Cand musulmanii au ocupat tot nordul Africii si Spania, cucerind teritorii de la Imperiul Roman, tot SUA a fost de vina? Eu cred ca de vina este religia lor care are la baza crima si intoleranta. De budisti nu se leaga nimeni in toata lumea. La fel nimeni nu se leaga de shintoism sau de alte religii care mai exista. Doar Islamul este intr-un razboi de viata si de moarte cu intreaga lume inca de la infiintarea sa. Nici macar ei intre ei nu se inteleg bine, se ucid reciproc si se arunca in aer unii pe altii. Ce religie mai este asta? Mai vor si toleranta! Toleranta la ce, la crime impotriva umanitatii?
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Citadin @ gelu
0
Eu am citit in celebra Istorie Galactica ca defapt in corpurile lor antrenate expre intra spiritele unor mercenari galactici pt momentul atentatului; ca aceasta este o chestie regizata in... trecutul nostru de entitati ce ne coordoneaza existenta noua fara sa stim, ce ii folosesc; ca la fel a fost si in cazul asasinarii lui Kennedy. Ca mercenarii ies din trup reintorcandu-se in vremea lor imediat dp realizarea misiunii si cel in al carui trup au intrat vine apoi judecat si condamnat.Ca totusi au nevoie de corp antrenat. Ca se dirijeaza starile emotionale si credintele extremiste de grup pt a se "urma" planul lor. Nu exclud ca mergand pe ideea pierderii raiului lor se vor angaja mai putini in atentate, defapt ar trebui sa li se aplice coercitiv bai de sange porcin la cate 50 de musulmani pt fiecare victima. Atunci se vor mobiliza ei insisi sa termine cu porcaria atentatelor pt ca nu le va conveni, nu se vor mai antrena deoarece atentatorii au mintea setata ca asa castiga sigur paradisul. Si i-as infometa sa mance si ce e impur. Am citit ca interdictia de a manca anumite animale este pt a ne proteja pe noi, cele interzise avand ADN uman in urma unor incrucisari demente, a unor hibridari efectuate cu mii si zeci de mii de ani inaintea civilizatiei noastre. Asa e si porcul dar si iepurele si multe alte animale. Suntem un fel de semicanibali fara sa stim macar. Iar secta Illuminati cand renunta la trup, macina oasele trupului in faina care se da la porcii exportati si noua. Au incercat dispersarea pacatelor si asupra categoriei ce manca vita, dar vita a innebunit si am avut boala vacii nebune. Ei, dar si cei avansati in cunoastere esoterica stiu ca in oase sunt stocate pacatele, au inteles pasajul din biblie desprea trezirea si refacerea corpurilor mortilor. Asa scapa de urme...si paseaza culpele! Iar evreii prin berbecele de jertfa le-ar pasa asupra noastra, ritual magic devenit religios. Rahat religii.
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
Ileana,Suceava
-6
Ce gandire de Rambo infantil !
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir @ Ileana,Suceava
+4
Habar nu ai. In Israel a avut efect. Asa au scapat de atentatele din transportul comun. Nu stiu care mai este acum situatia, dar la vremea respectiva ticalosii n-au mai indraznit sa provoace explozii in mijloacele de transport in comun de teama ca explozia sa nu-i improaste si pe ei cu untura de porc, chiar daca erau sinucigasi.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Crocodilul
-4
Omul la batrinete are citeodata probleme cu memoria. De multe ori se scoala dimeneata si nu stie unde se afla.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir @ Crocodilul
+6
E cazul tau, care ai trecut la Islam acum la batranete. Ai uitat ce atroce este.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Ion Br @ Crocodilul
+5
Cine știe, cunoaște!
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Vegan
+3
Legenda, ca orice legenda! Eu am citit ca i-a imbaiat in sange de porc, ca sa le taie drumul catre paradis si impuscat dupa aceea. Propun ca in orice centru de inregistrare a azilantilor sa existe o baie cu sange de porc, pentru ca musulmanii sa fie nevoiti sa calce prin ea, sa se "dezinfecteze" de islam. Cine nu vrea, inapoi peste garla!
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir @ Vegan
+2
E buna dezinfectia. Dar sa si inghita ceva purcei la masa.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Ileana Rollason
+4
Ideea, în sine, adica de-a transforma în "impuri" pentru islam, nu-i rea deloc. Modalitatile sunt discutabile, asupra lor se poate lucra, ideea, însa, e buna. @Mariuta : musulmanii nu se denunta, si nici nu vor sa se "integreze" în Europa. Vor s-o transforme, nu sa i se "integreze". Vinele sunt reciproce (colonialismul, soldat cu masacre de ambele parti, în chip de "razboaie de eliberare", si-n ultima vreme, genocidele din tari arabe produse de câtiva serafici sprijiniti si de "Europa", si-anume Clinton, Bush, Obama. Îngerasi. Cherubi. Fara prihana).
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Dragos
+3
Bravo mariuta! Am sa te recomand calduros lui Trump pt a ocupa functia de salvatore de la patria...
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
donvirgillo
+4
si daca sunt omorati de femei ... risca paradisul ... de aceea in Siria e temuta o grupare doar de femei care lupta impotriva ISIS.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir @ donvirgillo
+5
Daca femeile luptatoare impotriva Daesh le mai taie si saculetele cu caise si le dau la porci, atunci teroristii pot sa-si ia adio de la Paradis si de la mormanul de fecioare la care viseaza.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
IQ100
+5
corecvt; adevarat, neadevarat, asa cum teroristiine terorizeaza pe noi atcand modelul nostru cultural (vezi. adica nu vezi, decapitarile in direct), asa si noi trebuie sa le raspundem cu aceeasi moneda
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 11 ore şi 38 minute