Un actor în teatrul lui

„O seară cu Nicu Mihoc la Teatru 74” este o ediție specială a evenimentului Round Table, care va avea loc astăzi la Târgu-Mureș (și în direct pe EnjoyTV.ro).

Cel de-al patrulea eveniment Round Table România al acestui sezon se va desfășura la Târgu–Mureș și vine cu o ediție specială dedicată actorului Nicu Mihoc. Discuția cu una dintre personalitățile emblematice ale culturii târgumureșene va fi moderată de Ana Maria Galea. Evenimentul are loc azi, joi, 2 martie, de la ora 19.00, la Teatru 74 (din Strada Avram Iancu nr. 2) și va fi transmis în direct pe EnjoyTV.ro, pentru spectatorii din mediul online. Potrivit unui comunicat de presă, „vor susține intermedii live trio-ul Erika Kecskés Ávéd (vioară), Csilla Kecskés Ávéd (violoncel) și Éva Ávéd (pian) și duo-ul de jazz alcătuit din Koszika (voce) și Szasz Csaba (chitară)”.

Cunoscut pentru rolul din filmul lui Tudor Giurgiu „De ce eu?”, Nicu Mihoc joacă pe cele mai importante scene din țară și din străinătate, este colaborator permanent al Teatrului Național din Târgu-Mureș, dar și al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, iar unul dintre cele mai dragi proiecte ale sale este „Teatru 74”. Pornit dintr-un vis, „74” este primul teatru independent din Târgu-Mureș, care a dat, de-a lungul timpului, ocazia tinerilor actori dar și actorilor consacrați, de a juca în piese actuale.

Revalorificarea elitelor

Inițiat de UCIMR în toamna anului 2015, proiectul spectacolelor–conferință Round Table însumează până în prezent 28 de evenimente, cu zeci de mii de vizualizări pe Internet. Începând cu acest sezon, Round Table se va desfășura după un format itinerant, cu ediții în București, Brașov, Sibiu și Târgu-Mureș, nelipsind intermediile artistice live. Cu acest prilej, organizatorii au completat numele proiectului, devenind Round Table România. Primii invitați ai Sezonului 4 au fost Judith State, Horia Mihail și Irina Sârbu (cu ediții disponibile integral pe YouTube), iar următoarele evenimente vor fi dedicate artiștilor: Dan și Lia Perjovschi (9 martie la Sibiu), Luiza Zan (23 martie, București) și Tiberiu Soare (30 martie, București). „Programul Round Table România urmărește, și în acest sezon, promovarea artiștilor români ce s-au făcut remarcați pe scenele internaționale, printr-un efort de redobândire a unei mentalități frumoase: aceea de a ne revalorifica elitele actuale românești”, spune inițiatoarea demersului, Valentina Sandu-Dediu.

Intrarea va fi liberă, iar accesul la eveniment se face, în limita locurilor disponibile, după o rezervare în prealabil la adresa neumarktevents@gmail.com.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.