Un al doilea român a murit în cutremurul din Italia

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat decesul unui al doilea cetăţean român în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei.

„Ministerul Afacerilor Externe anunță cu tristețe și profund regret decesul unui al doilea cetățean român în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei. MAE transmite sincere condoleanțe familiilor celor doi cetățeni români care și-au pierdut viața în urma acestei tragedii și acordă întreaga asistență necesară în continuare”, se arată într-un comunicat al MAE.

„Totodată, menționăm faptul că cele două echipe mobile au continuat demersurile de acordare a asistenței consulare pe parcursul întregii nopți, deplasându-se și la o tabăra de sinistrați unde sunt adăpostiți 10 cetățeni români. În ceea ce privește semnalările primite în cursul zilei de astăzi privind cetățenii români dați dispăruți, menționăm că verificările continuă, în acest moment 8 persoane aflându-se în această situație. Cele două echipe consulare mobile se află în continuare pe teren, acționează coordonat și întreprind verificări la unitățile spitalicești din zonă pentru a identifica dacă printre răniți sunt și alți cetățeni români”, se mai arată în comunicatul MAE.

De asemenea, opt conaţionali sunt daţi dispăruţi de aparţinători, iar patru sunt răniţi şi sunt internaţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe la Digi 24.

Un ultim bilanţ al victimelor cutremurului, provizoriu, indică cel puțin 247 de morţi și numeroși dispăruți în urma seismului care a afectat centrul Italiei.

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 a avut loc miercuri dimineață în Italia, la circa 10 kilometri de orașul Norcia la ora 03.36, ora României. Cutremurul s-a resimțit timp de 20 de secunde și a avut loc la o adâncime de 10 kilometri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.