×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 18:38
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Un alt copil a murit din cauza rujeolei

Numărul deceselor cauzate de rujeolă a ajuns astăzi la 22, după ce o fetiță de trei luni din Timiș a murit, informează Institutul Național de Sănătate Publică. Aproape 5000 de copii din toată țara au fost diagnosticați cu această boală, iar medicii estimează că numărul acestora va crește în continuare. Cele mai multe cazuri au fost raportate în județele Caraș Severin, Timiș și Arad.

În continuare vaccinul care îi poate imuniza pe copii împotriva acestei boli nu se găsește în multe din cabinetele medicilor de familie din țară. Autoritățile vor fi însă obligate să asigure stocuri necesare după ce va intra în vigoare legea vaccinării, care se află, deocamdată, în dezbatere publică. Creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri cu rujeolă demonstrează că situația nu este încă sub control. Medicii insistă asupra intensificării efoturilor pentru vaccinarea copiilor sau pentru reluarea imunizării, în cazul celor care nu au schemă completă de vaccin.

Andreea TudoricăPublicat Miercuri, 19 aprilie 2017
556
 | 0
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Farmacia ambulanta
-1
Tragic. Dar va intreb: La ce varsta veti face toate vaccinurile, pentru ca s-a intamplat o tragedie din 150.000 de bebelusi cat se nasc intr-un an? Daca un nou nascut de trei luni s-a contaminat, deja devine definitoriu. Ce sanse de supravietuire normala poate avea un nou nascut ca la nastere i se va injecta BCG, antitetanos, antidifteric, antipoli, antivaricela, antirubeola, antiheaptic tip, A, B si cate or mai fi, la fetite anticancer col uterin, pt. ca s-ar putea sa-si inceapa viata sexuala dupa iesirea din matenitate, antirujeola, anti tuseconpulsiva, antigripal, anti...ca nici eu nu mai stiu. Mi-am amintit antigripa porcina, antiholera. Un bebelus care nici lapte nu prea stie sa suga va fi injectat cu zeci de microbi atenuati ca s-ar putea sa vina in contact cu o persoana bolnava. Era mai usoara viata in trecut, se facea doar BCG adica antiTBC si antivariolic, acum presa ne avertizeaza ca la iesirea din maternitate copilul va fi o farmacie ambulanta pentru satisfacerea diferitilor producatori de vaccin.
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017