Un avion civil ucrainean cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit în Sahara algeriană

Un avion civil ucrainean cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit în noaptea de vineri spre sâmbătă în Sahara algeriană, în apropiere de aeroportul din Tamanrasset, a anunţat agenţia APS, citată de AFP, potrivit site-ului Mediafax.

Un echipaj format din şapte persoane se afla la bordul acestui avion cargo, un Antonov 12 care efectua o cursă cu destinaţia Guineea Ecuatorială, a precizat APS, citând Prefectura departamentului.

Aparatul de zbor s-a prăbuşit sâmbătă la ora locală 02.40 (04.40, ora României), după o escală tehnică pe aeroportul din Tamanrasset, un oraş situat la 2.000 de kilometri sud de Alger, potrivit sursei citate.

Operaţiunile de căutare, lansate după prăbuşirea într-o zonă montană, au permis descoperirea epavei avionului, a indicat Prefectura.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.