Un avion s-a prăbuşit în largul statului Coasta de Fildeş

Un avion cargo s-a prăbuşit sâmbătă în Oceanul Atlantic, imediat după decolarea de pe aeroportul din Abidjan, situat în Coasta de Fildeş, afirmă surse citate de BBC News şi de cotidianul Le Figaro.

Update: Patru cetăţeni moldoveni au murit, iar alţi doi au fost răniţi în accidentul aerian produs sâmbătă în statul Coasta de Fildeş, afirmă surse oficiale citate de site-ul 20Minutes.fr, de BFMTV şi BBC News.

La bordul avionului cargo, de tip Antonov, se aflau zece persoane. Conform unor surse oficiale din Coasta de Fildeş citate de 20Minutes.fr, de BFMTV şi de BBC News, patru cetăţeni moldoveni au murit, iar alţi doi moldoveni şi patru francezi au fost răniţi.

Avionul cargo transporta echipamente militare ale armatei franceze. Aeronava era utilizată de armata franceză în cadrul Operaţiunii antiteroriste „Barkhane”, efectuată în zona Sahel, au declarat surse oficiale sub protecţia anonimatului. Armata franceză are o bază militară în oraşul Abidjan.

Update: Cel puţin patru persoane au murit, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de site-ul agenţiei Reuters.

Avionul cargo s-a prăbuşit în Golful Guineea, situat în Oceanul Atlantic, imediat după decolarea de pe Aeroportul internaţional Félix Houphouet Boigny din Abidjan.

Accidentul aerian a avut loc în condiţii de ploaie torenţială şi vânt puternic.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie, avionul cargo aparţine armatei franceze şi transporta echipamente militare. Resturile avionului au fost localizate în mare, în zona Port Bouet, la periferia oraşului Abidjan, relatează site-ul de ştiri Koaci.com.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.