Un candidat trage sirena lui Roaită: ce se va întâmpla cu RATB şi cu românii

Ce crede Robert Turcescu despre el. De ce s-a supărat Vanghelie pe Gabriela Firea. Cui i-au luat-o britanicii înainte.

Bogdan Diaconu nu mai vrea în UE

Astăzi invitat special la această rubrică este Bogdan Mihai Diaconu. Cum nu-l prea ştie prea multă lume, vă spun eu ce şi cum. Este un deputăţel (adică e mic de statură) venit în parlament cu valul ăla uriaş, numit USL. Şi cum până şi PSD şi-a dat seama că nu-i prea foloseşte, l-a scos uşor, uşor pe tuşă. Şi atunci Bogdan al nostru şi-a zis să-şi tragă partid. Dar pe ce culoar? Dreapta? Înghesuilă mare. Stânga? PSD-ul este încă dodoluţ. Centru? Nu există. Şi nu este nici interesant. Şi atunci a ales, mai corect, a cules ce culoar s-a eliberat. Cel ultranaţionalist. Şi-a tras omul partid, îi zice România Unită şi dă-i şi luptă. Cu ungurii, cu musulmanii etc. etc. Acum, înainte de alegeri a început să să războiască şi cu UE. Şi iată ce am găsit pe pagina sa de Facebook în ultimele zile. “Mai trebuie România să fie în UE? UE mai are să ne ia RATB-ul la București (pregătit deja pentru privatizare, lucru pe care îl voi opri ca Primar al Capitalei românilor), Portul Constanța, CE Oltenia, aeroporturile, ultimele pământuri și ultimele resurse. UE mai are să ne dea imigranți musulmani și legalizarea căsătoriilor între homosexuali. Așadar, mai stăm în UE până ne jecmănesc de tot, dar ne transformă în schimb în noul Babilon și în Sodoma și Gomora?”.

Acum eu am văzut şi auzit multe, dar chestia asta cu luatul RATB-ului chiar că nu o înţeleg. Păi ce să facă UE cu hârburile noastre? Dar să vedem mai departe. “După ce am scos steagul UE de la manifestările publice ale PRU, văd că în Marea Britanie s-a mers mai departe: steagul UE este ars! Tot mai multă lume înțelege nocivitatea UE și refuză dictatura Bruxelles-ului, obligativitatea imigranților musulmani și dictatele absurde și falimentare ale comisarilor europeni care ne conduc în interesul multinaționalelor fără să fie aleși de nimeni! Credeți că UE mai merită să existe? Credeți că România mai trebuie să fie în UE?”. Păi aici, invitatul nostru nu prea are cu ce se lăuda. Dacă dădea el foc primul la steagul UE, era altceva, scria presa britanică de el, România TV îl băga în breaking news. Dar aşa, locul 2 nu se premiază.

Turcescu se crede nou în politică

Robert “Schengen” Turcescu a fost miercuri noaptea la Realitatea TV la o emisiune cam pestriţă. Oricum, după o discuţie cu Alin Teodorescu (în prima treime a emisiunii), nimic nu mai putea fi interesant. Dar să lăsăm asta. Turcescu a tot bătut şaua (ca să priceapă iapa) că bucureştenii trebuie să voteze un partid nou şi un candidat nou intrat în politică. Aţi ghicit. Partidul nou ar fi PMP, iar politicianul nou ar fi chiar el. Ei bine, Turcescu ce a căutat, a găsit. S-a făcut de râs. PMP este nou doar în acte, în oameni… Păi numai începând cu Traian Băsescu, un debutant în politică …de prin 1990 (ce a fost înainte nu se pune) şi terminând cu ultraşii din PDL pe care îi găsim alături de el, toţi dau un parfum de nou, PMP-ului. Ca să nu mai zic de cei 4.524 de candidaţi cu vârste între 60 şi 90 de ani (dintre care 110 între 80 şi 90 de ani), care tocmai şi-au făcut carnet de partid. După ce le-au ars pe cele mai vechi şi cele foarte vechi. Iar în ceea ce îl priveşte strict pe el, da, Robert Turcescu are doar de scurt timp carnet. Dar toată lumea ştie că el a activat politic în ultimii 12 ani sub acoperire. De ziarist. Şi tot pentru Traian Băsescu.

De ce este Vanghelie supărat pe Firea

Marian Vanghele este negru. De supărare. Nu pe problemele lui de prin tribunale. Este supărat pe Gabriela Firea Pandele. De ce? Pentru că, ştie el, ea s-a întâlnit zilele astea pe undeva prin Berceni cu niscaiva indivizi din “clanul sportivilor” şi şi-ar fi asigurat sprijinul lor în obţinerea a cât mai multe voturi. Îi înţelegem supărarea lui Vanghelie. Dar el nu trebuie să uite că nu mai este în PSD şi nu se mai poate baza pe cei din clan ca să-i aducă voturi din Zăbrăuţi. Şi, vorba lui Ştefan cel Mare. “Moldova n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu e a voastră,…”, tot aşa şi cu băieţii aia din clan. Nu au fost ai lui Marian. Au fost ai partidului. Şi mai sunt. Totuşi nu o înţeleg pe Gabi Firea. De ce a fost nevoită să apeleze la cei din “clanul sportivilor”?. Mai bine apela la soţul ei, care are în dotare, în Voluntari, nişte băieţi unul şi unul, toţi pachete de muşchi şi care ştiu cum se aduc între 300 şi 500 de voturi dintr-un foc. O costa mai puţin pe Gabi Firea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.