Un cârciumar, șef peste autostrăzile din România

Despre Niculae Cismaru, șef la DRDP București, patron la restaurantul Casa Pustnicu din Brănești și șeful echipei de fotbal Victoria Brănești, lumea nu prea știe mare lucru. De fapt, nu știe nimic. Pe lângă prezentarea făcută mai sus, mai trebuie spus că Niculae Cismaru este șef și peste cele două autostrăzi din România. Și peste o vastă rețea de drumuri județene. Iar în spate lui stă cel care conduce în fapt Ilfovul: Gabriel Oprea.

Cu siguranță cititorii site-ului cotidianul.ro nu prea au auzit de DRDP București. Așa că facem noi prezentarea: Direcția Regională de Drumuri și Poduri București este una dintre cele șapte direcții regionale din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România și se numără printre cele mai mari din punctul de vedere al teritoriului pe care este repartizată rețeaua de drumuri naționale în administrare.

Desfăşurându-și activitatea în județele Ilfov, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Buzău, Teleorman, Giurgiu și parțial în Ialomița și Călărași, DRDP București administrează în prezent o rețea de 2.585 km drumuri naționale, dintre care 788 km trasee de drumuri europene. Peste această unitate a fost numit șef Niculae Cismaru, de profesie jurist, așa cum se prezintă acesta pe site-ul DRDP.

Surse autorizate susțin că Niculae Cismaru e de fapt un fost ospătar al Casei Pustnicu din Brănești, omul de încredere al lui Gabriel Oprea, generalul fără bătălii. Cismaru a fost uns șef al DRDP tocmai ca banii ce vor merge în modernizarea și întreținerea drumurilor din cele 9 județe, inclusiv pentru cele două autostrăzi din România (București-Pitești respectiv București-Cernavodă), să ajungă unde trebuie. Adică la clienții formaţiunii UNPR, partidul lui Oprea.

În prezent managerul DRDP, Cismaru este un prosper om de afaceri. Este actualul patron al Casei Pustnicu din Brănești și omul care conduce managerial echipa de fotbal Victoria Brănești. Așa spun sursele noastre. Și o verificare. Spre exemplu, contactat telefonic de cotidianul.ro, Dumitru Sandu, omul care conducere restaurantul Casa Pustnicu din Brănești, ne-a declarat: „Pe domnul Niculae Cismaru, patronul Casei Pustnicu, îl găsiți la DRDP București. El stă mai mult pe acolo. În ceea ce privește echipa de fotbal Victoria Brănești, nu știu prea multe, dar vă poate spune domnul Cismaru deoarece el o conduce”.

Faptul că generalul Oprea se află în spatele lui Niculae Cismaru este întărit și de o declarație a patronului Stelei, Gigi Becali. „Gabi Oprea ar vrea să ducă Brăneştiul în Ghencea şi s-o numească CCA Bucureşti. E un zvon pe care l-am auzit”, a spus Becali la GSP TV acum o lună. Și omul cam știe cine face jocurile în Ilfov.

Asupra afacerilor lui Niculae Cismaru și ale lui Gabriel Oprea vom reveni. Însă la final avem o întrebare: de ce ar munci un patron ca Niculae Cismaru pentru un salariu de până în 10.000 de lei pe lună la DRDP?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.