Un câştigător surpriză modifică statisticile Vueltei

Etapa a V-a, una de plat cu un finish în uşoară urcare era una clar destinată sprinterilor. Ceea ce s-a şi întâmplat, numai că la sprintul final s-a înregistrat o surpriză de proporţii, marii favoriţi John Degenkolb şi Peter Sagan au fost învinşi de un rutier foarte tânăr, debutant într-o cursă de Grand Tour, australianul Caleb Ewan. Cu 250 de metri înainte de linia de sosire, Degenkolb a lansat sprintul, Sagan a ţâşnit şi el, dar cei doi au fost întrecuţi de australian care a stat la cutie în spatele lui Degenkolb şi a ţâşnit când mai erau cca 80-90 de metri de sosire.

Caleb este singurul neo-profesionist care câştigă o etapă în Vuelta, este după 10 ani primul debutant care câştigă şi este cel mai tânăr rutier care în ultimii 34 de ani câştigă o etapă. Pe 25 aprilie 1981, spaniolul Celestino Prieto, de la echipa Kelme, a câştigat etapa a IV-a, Salamanca – Cáceres, când avea 20 de ani şi 84 de zile, şi devenea cel mai tânăr câştigător de etapă. De atunci, nu a existat vreun câştigător de etapă care să aibă sub 21 de ani şi 46 de zile, cât avea ieri Caleb Ewan.

Etapa a V-a: Rota › Alcalá de Guadaíra (167.3k)

  1. Caleb Ewan (Orica GreenEDGE) – 3:57:28

  2. John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) – a.t.

  3. Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) – a.t.

  4. Jean-Pierre Drucker (BMC Racing Team) – a.t.

  5. Jose Joaquin Rojas Gil (Movistar Team) + 2”

Tricoul roşu” – clasamentul general

  1. Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin) – 17:09:06

  2. Esteban Chaves (Orica GreenEDGE + 1”

  3. Nicolas Roche (Team Sky) + 16”

  4. Daniel Martin (Cannondale-Garmin) + 25”

  5. Alejandro Valverde (Movistar Team) + 29”

  6. Daniel Moreno (Team Katusha) + 31”

  7. Chris Froome (Team Sky) + 35”

  8. Joaquim Rodriguez (Team Katusha) + 36”

  9. Nairo Quintana (Movistar Team) + 37”

  10. Fabio Aru (Astana Pro Team) + 48”

Tricoul verde” – clasamentul pe puncte

  1. Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) – 61 puncte

  2. John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) – 36 puncte

  3. Alejandro Valverde Belmonte (Movistar Team) – 35 puncte

  4. Esteban Chaves (Orica GreenEdge) – 31 puncte

  5. Daniel Moreno (Team Katusha) – 31 puncte

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.