Un cățel salvat de pompier (Foto)

Un cățel, care nu are mai mult de câteva săptămâni, a fost salvat de la moarte, marți, de către un pompier militar în timpul unei intervenții de stingere a unui incendiu de vegetație uscată în Hunedoara, animalul fiind găsit aruncat pe câmp, blocat într-un sac ce era legat la gură, transmite Agerpres.

„Plt. adj. Mihai Deac, împreună cu echipa lui de la Detașamentul Hunedoara, a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în zona Buituri. În timp ce acționa pentru stingerea flăcărilor, pompierul a zărit un cățel care se afla la câțiva metri de arderea în extindere. Câinele, de doar câteva săptămâni, era legat într-un sac și nu putea fugi din calea flăcărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, Anemona Doda.

După ce a fost scos din sac și luat de pe câmp, cățelul a primit mâncare și apă de la pompierul salvator. Acesta l-a dus apoi la un adăpost pentru protecția animalelor din municipiul Hunedoara, unde puiul ar putea să-și găsească un stăpân.

Pompierii hunedoreni au mai participat la acțiuni în care au salvat viața unor animale, ultima intervenție având loc în iarnă, când două lebede erau prinse în gheața unei bălți de lângă Deva și riscau să moară de foame fără ajutorul oamenilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.