Un clip foarte dur despre Victor Ponta a adunat peste 650.000 de vizualizări

PSD încă nu-şi dă seama cum a fost posibil ca, împotriva sondajelor de opinie, să piardă alegerile prezidenţiale. Una dintre explicaţii este forţa Internetului, care face posibilă comunicarea rapidă între oameni. O dovadă este un videoclip postat pe YouTube în mai 2014 de o tînără, Alban Szamar. Filmuleţul a adunat deja peste 650.000 de vizualizări. Filmul „Cine este domnul Ponta?” poate fi văzut la această adresă.

În acest film vorbesc într-un mod foarte dur despre Victor Ponta prietenii săi de la Antena 3, Mircea Badea şi Radu Tudor, precum şi colegi de partid, ca Mircea Geoană, Mariean Vanghelie sau Gabriel Oprea, dar şi oameni de cultură, ca actorul Florin Zamfirescu şi istoricul Neagu Djuvara. Fragmentul cel mai spumos este însă dialogul dintre Victor Ponta şi Victor Ciorbea, pe care prim-ministrul l-a desemnat Avocat al Poporului.

Ignorarea forţei Internetului este unul dintre motivele pentru care politicienii PSD n-au intuit că o masă neînregimentată politic poate, prin simpla prezenţă la vot, să dea peste cap orice sondaj de opinie, realizat de obicei între membrii şi simpatizanţii partidelor.

Masa aceasta, de obicei tăcută, nu are nevoie decît de o scînteie pentru a ieşi la iveală, iar atunci devine necontrolabilă şi, deci, imposibil de manipulat! Săptămînile acestea, scînteia a reprezentat-o votul din străinătate, iar miile de postări din faţa secţiilor de votare au avut un efect colosal, angrenînd peste 500.000 de oameni, dintre care 100.000 nici n-au mai apucat să voteze în turul doi. Lor li s-a adăugat un milion de oameni din ţară, scoşi din casă de imaginile incredibile difuzate pe Internet.

Reamintim că învingătorul acestor alegeri, Klaus Iohannis, a obţinut în turul doi un număr dublu de voturi faţă de turul întîi, cîştigat atunci de Victor Ponta cu aproape zece procente. Analiştii politici încă încearcă să afle cum a fost posibilă răsturnarea de situaţie. Filmul acesta poate fi un început de explicaţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.