Un deputat iese din PSD şi înfiinţează un partid anti-UDMR

Deputatul Bogdan Diaconu a demisionat din PSD din cauza „acţiunilor anti-româneşti” desfăşurate de UDMR din interiorul Guvernului şi va înfiinţa Partidul România Unită.

Potrivit lui Diaconu, demisia din PSD reprezintă „un gest de protest faţă de cooptarea şi păstrarea UDMR în Executiv, în ciuda tuturor argumentelor care indică necesitatea excluderii UDMR nu doar de la guvernare, ci şi din viaţa publică a României”.

În textul demisiei, dat publicităţii de deputatul Bogdan Diaconu, UDMR reprezintă un „focar de instabilitate, un factor de distrugere a bunei convieţuiri între etnii şi o ameninţare directă la adresa integrităţii statului român”.

„Plec din PSD pentru a fonda un nou proiect politic bazat pe credinţa în valorile româneşti şi în puterea noastră ca naţiune. Îi chem pe toţi cei care doresc să salvăm România de marasmul ultimilor 25 de ani şi de continua trădare a partidelor de până acum să se alăture Partidului România Unită, formaţiunea care îi va uni pe români pentru a le apăra binele, spre deosebire de toţi cei care până acum i-au dezbinat ca să-i înşele şi să-i sărăcească”, a spus Bogdan Diaconu, citat de pagina electronică a Mediafax.

Diaconu a arătat că a făcut toate eforturile pentru a convinge PSD mai întâi să nu accepte UDMR la guvernare, iar apoi măcar să aibă curajul de a scăpa de acest „cancer al politicii româneşti manevrat de la Budapesta, care este la rîndul ei dirijată de Moscova pentru a fărâmiţa statul român”.

Doctrina PRU va caracterizată de naţional-democraţie şi prin justiţie socială, protecţionism economic, eradicarea corupţiei, păstrarea şi apărarea identităţii naţionale.

Diaconu pretinde că în noul partid şi-au anunţat dorinţa de a se implica parlamentari, persoane din societatea civilă precum şi „mii de cetăţeni români care s-au săturat să fie umiliţi în propria lor ţară”.

El a mai arătat că UDMR „nu are ce căuta în politica românească” şi a spus că, în consecinţă, una din misiunile pe care şi le asumă este scoaterea formaţiunilor extremiste maghiare în afara legii, pentru „totdeauna”.

Bogdan Diaconu cere să se treacă „la acţiune”

E timpul ca acelora care lucrează subteran sau făţiş împotriva Constituţiei şi a demnităţii acestui stat să le fie frică. Diplomaţia şi-a epuizat resursele. E timpul pentru acţiune. (Bogdan Diaconu)

„E timpul ca acelora care lucrează subteran sau făţiş împotriva Constituţiei şi a demnităţii acestui stat să le fie frică. Diplomaţia şi-a epuizat resursele. E timpul pentru acţiune. Românii vor dovedi încă o dată că toleranţa lor are limite şi că, atunci când acestea sunt depăşite, ei sunt gata să îşi ia soarta în propriile lor mâini”, a spus Diaconu.

În acelaşi timp, fostul deputat PSD mai arătat că nu ia în calcul o eventuală colaborare cu PRM, care, în opinia sa, reprezintă o pagină închisă pe scena politică românească.

Fost membru al Partidului Conservator şi colaborator al radioului Vocea Rusiei

În vârstă de 35 de ani, Bogdan Daconu a fost ales deputat în 2012 în Bucureşti, în colegiul uninominal nr. 17, din partea PSD, iar între 2009 şi 2011 a fost vicepreşedinte al PC.

Ca deputat, el a iniţiat o serie de propuneri legislative cum ar fi cea privind interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor de tip extremist, cea referitoare la interzicerea steagurilor cu caracter etnic, cea privind interzicerea autonomiei teritoriale şi a oricăror forme de secesionism sau cea care se referă la combaterea faptelor, declaraţiilor şi acţiunilor de leznaţiune.

Potrivit HotNews, Diaconu a avut de-a lungul timpului o poziţie apropiată de cea a elitelor politice ruse, fiind de altfel într-o perioadă semnatar al unor articole publicate pe site-ul radioului Vocea Rusiei, versiunea în limba română.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.