Un deputat PNL vrea capul secretarului de stat Stejărel Olaru

Solicit, oficial, demisia Secretarului de Stat de la MAE, Stejărel OLARU, pentru ignorarea continuă a organizațiilor românești de peste granițe”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de deputatul PNL Costel Alexe.

!După miniștrii Afacerilor Externe, Titus Corlățean și Teodor Meleșcanu, implicați masiv în sabotarea și restrângerea dreptului de vot a românilor aflați în afara granițelor, opinia publică a pronunțat și numele Ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, care asigură coordonarea departamentul aflat în subordinea MAE.

Numai că puțină lume cunoaște faptul că această poziție este practic dublată de o alta, de secretar de stat, deținută de Stejărel Olaru, un abonat al funcțiilor publice în diverse guvernări.

Stejărel Olaru, care a beneficiat de funcții numeroase și bine plătite în calitate de demnitar (Consilier de stat în cadrul Guvernului României, Director General al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Membru Titular în Consiliul de Administrație al Radioului Public), s-a ocupat în ultimele luni cu propaganda guvernului Ponta printre românii aflați în străinătate.

După ultimele informații, Stejărel Olaru a avut sarcina de a organiza acțiuni propagandistice, în special în statele cu comunități mari de români la care era invitat Victor Ponta, fără rezultate concrete, totul controlat îndeaproape, cu întâlniri regizate, pentru a crea o imagine favorabilă candidatului PSD la Președinție.

Este inadmisibil ca departamentul însărcinat să încurajeze și să sprijine formarea și acțiunile asociative ale comunităților de români din Diaspora, să participe la o asemenea bătaie de joc, unică în 25 de ani.

Mai mult, în documentele oficiale ale Departamentului politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor externe se vorbește despre “evoia de sprijin instituționalizat a românilor din afara frontierelor”, lucru complet abandonat.

În calitatea mea de deputat în Parlamentul României, solicit, oficial, demisia Secretarului de Stat de la MAE, Stejărel Olaru, pentru ignorarea continuă a organizațiilor românești de peste granițe. Olaru se face direct vinovat de susținerea unei politici de ignorare totală, disimulată, privind dialogul cu organizațiile românești.

Deși au existat sute de solicitări care au venit dinspre comunitățile de români către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni privind dinamica votului și urgența înștiințării Executivului asupra imposibilității de a asigura condiții optime pentru toți românii din afara granițelor pentru exercitarea dreptului la vot, nu s-a luat absolut nicio măsură.

În ziua votului, se trimiteau comunicate mincinoase privind desfășurarea în condiții normale a votului și despre “câteva cazuri” în care cetățenii români nu au putut să voteze. Practic, rămânerea domnului Stejărel Olaru în guvernul PSD, după ce USL s-a rupt și Partidul Naţional Liberal a decis să retragă toți miniștrii, a avut rolul de a supraveghea orice fel de tendințe în Diaspora și a ține la curent centrala MAE, pe filieră PSD, mulți crezând că acesta mai are vreo legătură cu PNL.

Demisia ar trebui urmată de o anchetă penală a procurorilor în cazul demnitarilor de la MAE implicați în obstrucționarea dreptului de vot a românilor din Diaspora!”, a declarat Costel ALEXE, deputat PNL.

În februarie 2014, la retragerea de la guvernare a PNL, Stejărel Olaru l-a înştiinţat pe primul ministru Victor Ponta că nu are de gând să părăsească guvernul, deşi este membru PNL.

Olaru a avut o discuţie telefonică şi cu liderul PNL Crin Antonescu, explicându-i acestuia că există “nişte programe speciale în derulare la departamentul românilor de pretutindeni, în zone cum ar fi Ucraina şi altele”.
Antonescu a spus că înţelege situaţia şi că în cazul său se poate face o excepţie de la decizia luată de partid privind demisia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.