Un egal cât o victorie

Despre înfrângerea usturătoare a Astrei, 0-4 la Roma, aproape că nu are rost să mai vorbim. Dureros, dar asta e! În schimb, pentru egalul Steaua-Villareal, 1-1, ar trebuie să epuizăm o bună parte din epitetele fotbalului. Unul singur e de-ajuns şi atotcuprinzător: Magnific!

Mai întâi şi-ntâi îmi pun cuvenita cenuşă în cap pentru titlul „Zero virgulă zero cinci la sută şnse” cu care am prefaţat cele două meciuri. Nicio problemă, am câţiva saci de cenuşă pentru a aplica zicerea că din greşeli învaţă omul. Şi totuşi, am nimerit-o, din păcate, cu partida de la Roma. Nu, din fericire, şi-n cea de la Bucureşti. Dar, sinceri să fim cu noi înşine, cine ar fi avut curajul să spere că Steaua va obţine, pe teren propriu, ceea ce a obţinut Real Madrid, tot pe teren propriu?!

Revenim la meci şi notăm că a tremurat inima-n adevăraţii suporteri stelişti care – bravo lor! – au binevoit să vină la un meci fără orizont. În minutul 9 spre 10, Toşca greşeşte grav, greşeşte şi Niţă, care iese târziu la minge, şi Borre dechide scorul. Dar peste numai 10 minute, e rândul spaniolilor să greşească: De Amorim bate un corner, Fernandez, portarul oaspeţilor, oarecum presat de Golubovici, respinge în faţă şi Muniru egalează. Meciul se echilibrează. Tamaş, deloc impreionat de cartea de vizită a adversarului, le împrumută şi celorlalţi încrederea că se poate. Bourceanu luptă în zona de foc, la mijloc, pentru fiecare palmă de teren. Adi Popa nu-şi drămuieşte sprinturile, iar Boldrin şi De Amorim hărţuiesc aripa stângă a defensivei iberice. Tribunele îşi aduc aminte de un alt meci, cu Sevilla. Cel de-a 12-lea stelist, cel din tribună, există şi îşi face datoria cu prisosinţă. Steaua este ceea ce ştim cu toţi că este, cea mai galonată echipă a fotbalului românesc.

Din repriza a doua, în care Steaua a continuat să atace – era singura soluţie, atent şi inspirat prgătită de Reghecampf, accea de-a stăvili orgolioasa şi valoroasa echipă condusă de Fran Escriba – sunt de reţinut două faze pe care fanii din tribunele Arenei Naţionale nu le vor uita prea curând. A fost bara lui De Amorim, şut senzaţional şi surprinzător la care Fernandes era ca şi bătut, şi henţul, clar ca lumina zilei (mai exact spus, a reflectoarelor!), comis de Rukavina în min. 51, henţ pe care arbitrul ucrainean Yevhen(Evgheni) Aranovski n-a vrut să-l vadă. Să zicem că nu l-a văzut, că a fost prost poziţionat, dar nici tuşierul şi nici arbitrul adiţional, care nu mai pot invoca nicio scuză, n-au văzut că mingea fost trimisă în corner cu mâna?! Amărăciune sporită de penibilul şi frustrantul sentiment că eşti furat ca-n codru!

Trei schimbări fac spaniloii, trei face şi Reghe, ies Adi Popa, Golubovici şi De Amorim, intră Jakolis, FL. Tănase şi Ov. Popescu, dar aspectul meciului şi tabela de scor nu se mai schimbă.
În celălalt meci al grupei, FC Zurich trece cu 2-1 de Osmanlispor, rezultat care-i conferă Stelei şansa de-a reveni în lupta pentru locul doi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.