Un escroc în sutană (Foto)

Un bărbat în vârstă de 57 de ani care se deghiza în preot înșelând oamenii a fost reținut joi.

Potrivit Poliţia Capitalei, în perioada octombrie 2016 — martie 2017, bărbatul, asumându-și în mod nejustificat calitatea de preot, a oficiat diverse slujbe bisericești, în scopul ‘însănătoșirii enoriașilor’, a ‘îmbogățirii’ acestora, precum și pentru rezolvarea unor probleme intime de care victimele sufereau, pretinzându-le diferite sume de bani, în schimbul serviciilor oferite.

Din investigațiile desfășurate a rezultat faptul că cel în cauză acționa atât pe raza municipiului București cât și în alte județe și inducea în eroare persoanele vătămate, susținând totodată că are o chilie pe muntele Athos iar banii îi sunt necesari pentru construcția unui schit pe munte.

Bărbatul este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune, reușind să inducă în eroare 9 persoane, pe care le-a determinat să-i remită diferite sume de bani, conform polițiștilor.

Exemple date de Poliție:

În perioada 4 septembrie 2016 — 10 februarie 2017, bănuitul, sub pretextul că este preot, a fost găzduit de către o femeie în locuința sa, unde a oficiat slujbe religioase, pentru ca aceasta să poată face copii, motiv pentru care a pretins și primit diverse recompense financiare, iar în cursul lunii ianuarie a.c. i-au fost remise, în scopul sfințirii, mai multe bijuterii, pe care bărbatul nu le-a mai restituit.

În cursul lunii noiembrie 2016, asumându-și în mod nejustificat calitatea de preot, bărbatul a oficiat o slujbă de sfințire a casei, la domiciliul părții vătămate, pentru serviciul prestat fiindu-i remisă suma de 250 de lei, iar la o dată ulterioară, în cursul lunii decembrie 2016, a oficiat o altă slujbă, la aceeași adresă, primind suma de 350 de lei pentru activitatea desfășurată.

Prejudiciul total creat prin săvârșirea faptelor a fost estimat la 16.000 de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.