Un Euro cu mai multe finale

Despre confruntările dintre cele două echipe s-ar putea scrie o adevărată enciclopedie fotbalistică. Ultimul capitol ar face referire la finala de-acum patru ani, cea de la Kiev, când italienii au fost literalmente îngenuncheaţi, 4-0! Următorul capitol se scrie azi, pe Stade de France, şi nu puţini sunt cei care cred că finala Euro 2016 se joacă azi. Ca să-i liniştim, precizăm că învingătoarea din seara asta urmează să întâlnească în sferturi temuta echipă a Germaniei. Vom avea, deci, o altă finală, la concurenţa cu o alta, care se joacă tot în sferturi, Franţa – Anglia. De vină pentru toată această minunată harababură sunt croaţii şi islandezii, care au ocupat primele două locuri în grupa F.

Adevărul (dacă există vreun adevăr când vorbim de fotbal?!) este că nici Italia şi nici Spania n-ar fi vrut să se întâlnescă în optimi. Interesantă este opinia exprimată de Conte Antoni la obişnuita conferinţă de presă de dinaintea partidei: „Dacă ei vor dovedi că sunt mai buni, vom fi primii care să-i aplaudăm. Noi intrăm pe teren ca să câştigăm”. O declaraţie la fel de interesantă este cea a lui Buffon, care consideră că Morrata este marea ameninţare pentru poarta sa: „Alvaro (îi spune pe numele mic pentru că au fost colegi la Juventus) are o calitate pe care numai marii jucărori o au, marchează în marile meciuri. El este principala ameninţare”. Dinspre vestiarul spaniolilor, nici o veste, nici de rău (toţi componenţii lotului sunt valizi), nici de bine, Del Bosque şi elevii săi ştiu că, pentru italieni, a sosit ora răzbunării. Un scor de 4-0 nu se uită aşa uşor!

Formaţiile probabile:

Italia – Buffon – Barzalli, Bonucci, Chelini – Florenzi, Parolo, Rossi, Giaccerini, Damian – Pelle, Eder.

Spania – De Gea – J.Alba, Ramos, Pique, Juanfran –Busquets, Iniesta, Fabregas, D. Silva – Morrata, Nolito.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.