Un fleac, l-au terminat

Din momentul în care Guvernul Ponta a anunţat că va comasa direcţiile de finanţe judeţene, angajaţii acestor instituţii nu au mai avut altă grijă decât aceea de a-şi păstra serviciul cu orice preţ. Cu toţii s-au apucat să-şi sune pilele şi să înveţe pentru examene, şi nimeni nu a mai avut grija contribuabililor. Noile direcţii regionale de finanţe au personal insuficient şi încă nu au reuşit să pună la punct mecanismele de strângere a banilor de la firme.

De la sfârşitul lunii iunie şi până în prezent, Guvernul Ponta nu a fost în stare să pună ceva în locul gărzilor financiare pe care le-a desfiinţat. Noile direcţii antifraudă încă nu au fost constituite, nefiind de mirare că încasările la buget sunt atât de slabe.

De câteva zile, premierul PSD, Victor Ponta, le explică tuturor celor care mai au răbdare să-l asculte că, din cauza evaziunii fiscale, nu sunt bani la buget. Domnul Ponta vorbeşte de parcă nu domnia sa ar fi decis comasarea direcţiilor de finanţe şi desfiinţarea gărzilor financiare din judeţe. Când primăriile nu vor mai avea cu ce să plătească salariile şi utilităţile, când firmele care au lucrat pentru stat îşi vor cere banii, când numărul medicilor români care muncesc în străinătate îl va depăşi pe cel al medicilor care muncesc în ţară şi când pensionarii se vor plânge că nu mai au cu ce să achite facturile la întreţinere, Victor Ponta şi echipa sa de zgomot îl vor arăta cu degetul pe ministrul liberal al Finanţelor, Daniel Chiţoiu. Evident, vinovat de situaţia dezastruoasă a finanţelor ţării va fi găsit şi şeful de partid al lui Daniel Chiţoiu, Crin Antonescu. Ca şi cum domnul Chiţoiu face în Guvernul Ponta ce-i dictează domnul Antonescu.

Încă nu s-a spus explicit, dar în curând se va arăta că preşedintele PNL, Crin Antonescu, este răspunzător de eşecul privatizării CFR Marfă, că doar Ministerul Transporturilor este condus de liberala Ramona Mănescu. Crin Antonescu va fi făcut răspunzător şi de ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate, fiindcă ministrul Sănătăţii este liberalul Eugen Nicolăescu.

Nici nu apucă domnul Antonescu să deschidă bine gura, că mulţime de pesedişti, în frunte cu tata socru, încep să-şi dea ochii peste cap şi să spună că aşa ceva nu se poate. Vai de mine, vai de mine, Crin Antonescu a declarat că România este o ţară debilă, de parcă România ar fi vreo forţă în Europa şi în lume.

Nici nu apucă domnul Antonescu să deschidă bine gura, că mulţime de jurnalişti încep să se minuneze de ce a putut declara preşedintele PNL. Vai de mine, vai de mine, Crin Antonescu a criticat pactul de coabitare, cu toate că a fost prezent la semnarea documentului. Şi ce ar fi trebuit să facă? Să rupă hârtia semnată de Traian Băsescu şi Victor Ponta? Dar, ce, nu s-ar mai fi găsit o coală de hârtie la Palatul Cotroceni sau la Palatul Victoria?

Nici nu apucă domnul Antonescu să deschidă bine gura, că mulţime de analişti încep să mormăie că acesta a mers prea departe. Vai de mine, vai de mine, Crin Antonescu a avut cuvinte dure la adresa Curţii Constituţionale şi a Consiliului Superior al Magistraturii, iar aşa ceva nu se face de către candidatul la preşedinţia unei ţări membre a Uniunii Europene.

Nici nu apucă domnul Antonescu să deschidă bine gura, că domnul Tăriceanu îi şi comentează spusele. Vai de mine, vai de mine, dar Crin Antonescu a criticat Guvernul.

Probabil că pactul de coabitare semnat de Traian Băsescu şi Victor Ponta are o anexă de care Crin Antonescu habar nu are. O anexă în care domnii Băsescu şi Ponta s-au angajat unul în faţa celuilalt ca, împreună cu instituţiile statului şi cu oamenii lor din politică şi din presă, să-l termine pe domnul Antonescu. Să-l termine cu mult înainte de alegerile prezidenţiale de anul viitor. Traian Băsescu şi Victor Ponta mai au puţin până când vor reuşi acest lucru şi vor putea exclama mulţumiţi: „Un fleac, l-am terminat!”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.