Un gigant bancar din Germania se instalează în București

„Chiar dacă nu este vorba – cel puţin deocamdată – despre extinderea ofertei de servicii bancare a Deutsche Bank pentru piaţa locală, proiectul de outsourcing al puternicei bănci germane reprezintă un adevărat eveniment şi marchează transformarea României într-un hub de back office, servicii de callcenter şi procesare de carduri pentru mari grupuri bancare europene”, arată sursa citată.

Deutsche Bank, a cărei divizie de investment banking este unul dintre managerii preferaţi ai Ministerului Finanţelor la emisiunile de obligaţiuni realizate pe pieţele externe, a tatonat înainte de criză mai multe variante de dezvoltare a prezenţei locale, însă planurile au devenit tot mai greu de susţinut în faţa acţionarilor pe fondul deteriorării dramatice a mediului financiar-bancar internaţional. Germanii au rămas astfel şi în prezent la nivelul unui birou de reprezentare la Bucureşti, situat într-o clădire de pe strada Andrei Mureşanu, în apropierea Pieţei Dorobanţi, deşi băncile germane au fost curtate cu fiecare ocazie de autorităţile române să facă mai mult business în Romånia, dar fără succes până acum.

Anul acesta Deutsche Bank s-a hotărât să facă totuşi un pas mare venind pe piaţa de birouri a Bucureştiului cu două cereri: una pentru un sediu central nou, cu o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, şi o alta pentru un spaţiu de 5.000 – 6.000 de metri pătraţi, cu posibilitate de extindere într-un al doilea pas la 10.000 de metri pătraţi.

În prima fază proiectul ar presupune un efectiv de până la 600 de oameni, germanii contactând în acest sens firme de recrutare. Mai întâi la nivelul noului centru ar urma să fie dezvoltate capabilităţi informatice, pentru ca apoi să fie transferată asigurarea unor facilităţi mai complexe de back office pentru grupul german.

Gigantul bancar german a fost în cursa pentru privatizarea BCR în 2005, însă nemții au pierdut în fața austriecilor de la Erste Bank.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.