Un iaht cu 1, 3 tone de canabis la bord interceptat în portul Brest

Doi danezi au fost arestaţi şi un al treilea a fugit după interceptarea unui iaht ancorat în portul Brest (nord-vestul Franţei), la bordul căruia s-au găsit 1,3 tone de canabis, relatează marţi AFP citând o sursă apropiată dosarului, informeaza Agerpres.

Andante, un iaht de 13,5 metri lungime, înmatriculat la Ishoj (Danemarca), a fost interceptat în portul de agrement din Brest, unde a făcut o oprire din cauza unei ‘probleme tehnice’, a afirmat aceeaşi sursă.

Iahtul a atras atenţia pentru că a ancorat nu departe de birourile vamale şi prefectura maritimă a departamentului francez Atlantique, unde a încărcat la bord o cantitate considerabilă de combustibil.

Cei doi bărbaţi arestaţi se află în detenţie preventivă, urmând să rămână în custodia poliţiei până la 96 de ore. Al treilea a fugit. Iahtul provenea din Africa de Nord şi se îndrepta spre nordul Europei cu încărcătura de canabis la bord.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.