×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:11
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Un mod stupid de a conduce țara

Nu cred că Victor Ponta a demisionat de frică. Și nici din cauza simțului său moral. Ca neterminat sau, mai corect spus, întîrziat în maturizare, el nu este dotat cu așa ceva. Și nici politica nu cere. Victor Ponta a aflat ce urmează. Procesul său pentru banii de la Dan Șova era o simplă glumă. Și cumnatul lui tîrît pe la DNA. Și maică-sa! S-a temut și el, ca și Crin Antonescu, de lucruri care l-ar fi putut distruge. Din aceleași motive au părăsit scena și Adrian Năstase, poate și Florian Coldea, și Ghiță și mulți alții, de la procurorul Negulescu la Hrebenciuc.

Mai bine un căcățiș, decît demolare în toată regula. Același lucru s-a întîmplat și în cazul Dragnea. De preferat o condamnare pentru un amestec neclar în alegeri, decît un război pe viață și pe moarte și un măcel total. Principiul acesta s-ar putea să-i fie aplicat și lui Iohannis. Mai bine un decont mărunt pentru o afacere stupidă cu o casă, făcută pe vremea cînd era un nimeni, decît un proces mare cît o nenorocire. Dar probabil că n-a venit încă vremea. Acum se încearcă același lucru cu Tăriceanu. Remus Truică povestește: „Mi s-a spus clar că pot fi unul dintre cei mai buni prieteni ai justiţiei şi că trebuie să vorbesc despre Tăriceanu, finanţări de campanii. Eu nu am dorinţa de a intra în foarte multe detalii, adevărul este că mi s-a sugerat, poate chiar promis, îmbunătăţirea situaţiei mele, în măsura în care voi colabora în acest sens“.

De asemenea duioase invitații la denunțuri sau trădări au avut parte și alți martori convocați la DNA în cazurile lui Ion Stan, Dan Voiculescu, Adrian Năstase etc. Pe de o parte, practica ne arată slaba investigație și documentare a oricărei cercetări de infracțiune. Adică o alarmantă lipsă de profesionalism. Pe de altă parte, vedem în mod repetat cum se petrece concentrarea unui demers juridic pe eliminarea unui politician.

În acest moment, poziția lui Călin Popescu Tăriceanu, extrem de critică la adresa DNA și SRI, enervează cel mai mult. Dar de-a dreptul insuportabil par să deranjeze cele 6 procente în încercarea disperată a lui Iohannis de a forma o altă majoritate. Daniel Constantin, acum presat și el să schimbe macazul, povestește prin oraș despre întîlnirea privată cu Tăriceanu și Iohannis, unde președintele le-ar fi spus că îi invită să participe la alcătuirea unei alte majorități. Și dacă nu, el (Iohannis) va face orice să o realizeze, iar ei „vor cădea ca victime colaterale“.

Dacă altcineva ar fi povestit un asemenea episod în vremea mandatului de primar și a petrecerilor date cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, mulți ar fi sărit ca arși. Chiar și eu. Astăzi, după ce ne-am convins de afacerea caselor și de recuperarea proprietăților săsești confiscate de statul român de la o organizație nazistă interzisă și după ce Klaus Iohannis s-a văzut cu „guvernul meu“, toți îl credem în stare de mult mai multe. Chiar și pentru felul în care a ratat „guvernul meu”, lăsîndu-l pe Dacian Cioloș să încropească o echipă din cine i-a ieșit în cale, chiar și numai această atitudine este suficientă pentru a ne convinge de mediocritatea extrem de periculoasă a personajului.

Să revenim la DNA. Bilanțul-spectacol n-a fost decît o exhibare publică a ceea ce instituția nu izbutește să fie. O încercare naivă, de modă veche, de prezentare publică a forței. Iar de față au fost doar personalitățile care reprezentau principalii beneficiari. Cu o excepție: Klaus Iohannis. El se reprezenta pe sine. Fără o DNA utilizată ca instrument, ca o cursă de prins vînat mare, adică politicieni de calibru, el n-ar mai fi decît o frunză în vînt. S-ar scutura la prima adiere socială mai puternică. Iar în acest moment comanda de la Cotroceni pentru DNA arată a fi una singură. ALDE și Călin Popescu Tăriceanu dislocați. Fără operațiunea asta, „guvernul meu“ nu este posibil, presiunea PSD pe taxele multinaționalelor poate continua enervant de mult și de puternic, legile se pot schimba, cu consecințe asupra echilibrului de putere, iar el, Klaus Iohannis, poate pierde orice șansă pentru al doilea mandat.
Cum vă explicați faptul că președintele României nu zice nimic despre afacerile cu lemn? Și nici despre avioanele multirol cu radare mai slabe decît cele de pe MIG-uri, și care avioane, pe timp de ger, ca să pornească, trebuie încălzite cu lampa?

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de luni versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau digitală

Cornel NistorescuPublicat Duminică, 26 februarie 2017
22261
 | 66
 | 52
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
asclepios
-3
Mare ”noroc” cu minunata competenta cu care guvernul psd conduce tara spre noi culmi de progres si civilizatie!
Publicat Luni, 27 februarie 2017
+Răspunde
Gogulea
+1
Doar dupa ce romanii vor fi infometati, decimati, incatusati si deportati, se vor destepta, altfel nu exista nicio sansa de redresare a Romaniei. Nicicand in istoria multimilenara a neamului romanesc nu a existat o populatie mai decazuta ca acum, de aia va fi si lovita mai tare decat stramosii nostri.
Publicat Luni, 27 februarie 2017
+Răspunde
atenianul @ Gogulea
0
o ipoteză frumoasă dar neadevărată istoric. românul are bun simţ , dar nu are autorespect( spre deosebire de francezi de exemplu ). de aceea atunci când conducătorii o iau razna nu se opun ci se delimitează şi îi chiar încurajează, minţindu-i şi exagerând chiar realitatea. după ce se delimitează, orice grup de presiune format din militari, tarani, muncitori, teroristi, agenţi străini, microbişti sunt lăsaţi şi încurajaţi să dea lovitură de stat. după care începe lupta pentru putere în vidul politic creat, în care se omoară între ei nesimţiţii, ciocoii, proştii, indolenţii, etc , fiindcă evident nu vor putea rezolva problemele ţării. timp în care poporul trăieşte într-o dezordine totală, dar fără a ajunge la anarhie sau extremism cum se întâmplă la alte popoare.
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
DP 2
+14
Nu iubesc politica, dar se observa de la distanta cum o tabara neperformanta in ceva cand se afla la putere, ci dimpotriva, fiind un dezastru national, atunci cand se afla in opozitie, obstructioneaza la maxim, prin metode neortodoxe, specifice serviciilor straine. Se scot in evidenta defecte (toti au defecte) prin tehnici de manipulare in masa (chiar moderne), se propaga IN AFARA informatii partial adevarate sau false. Ceilalti nu inteleg sa isi formeze si ei mijloace (intr-adevar, incorecte) si mecanisme asemanatoare. In anul ce a trecut, erau motive cu sutele sa se atace si sa se arate ce DEZASTRU se poate crea intr-o tara. Dar, nimic. Nu ar fi chiar rea strategia victimizarii, dar trebuie avut in vedere ca, poate, ce a fost, nu a fost decat o parte din ce va urma. Ineresele taberei celeilalte sunt foarte mari, ca si pana acum, scotandu-se sume de sute si mii de ori mai mari (decat mica coruptie) IN AFARA. Bineinteles, sub paravanul unei imagini asa-zis curate, create prin propaganda mincinoasa si demagogie, dupa lozinca "Hotii striga: Hotii !". Marea coruptie arata cu degetul mica coruptie, in conditiile in care Justitia la varf si serviciile executa ordine oculte (Ocultei).
Publicat Luni, 27 februarie 2017
+Răspunde
gorun @ DP 2
+1
Daca nu esti analist politic, tu DP2,fa-te!Afirmatia ta potrivit careia" marea coruptie arata cu egetul mica coruptie" este memorabila ,adica pradatorii tarii, hotii avutiei nationale ataca la baioneta gainarii.
Publicat Luni, 27 februarie 2017
+Răspunde
Mircea
+19
S-ar putea ca lucrurile sa stea putin altfel in ceea ce-l priveste pe Victor Ponta. Ma refer strict la abandonarea guvernului. Acolo au fost limitele lui reale. Da, de frica a abandonat! El n-a facut fata "masinariei" securistice de a inspaimanta. Securistii abandoneaza doar in fata celor care au convingeri puternice, a celor care accepta inchisoarea si merg pana in vecinatatea imediata a mortii. Pe de alta parte, pentru indepartarea guvernului, la cererea Factorului Extern, securistii au fost obligati sa apeleze la o arma pe care nu puteau s-o foloseasca decat in ultima instanta. Grav! Asa se si explica misterioasa deciziea CCR prin care SRI este despartit de DNA, prin care SRI este pedepsit pentru folosirea neadecvata a unui instrument. Mai poate fi "utilizat" Victor Ponta ca premier, asa cum se vorbeste? Probabil ca nu, dar el nu stie asta si se agita expunandu-se unor aprecieri usturatoare ca cele din acest articol. Romania va iesi cu bine din inclestare? Doar prin anonimatul unor personalitati si nu prin contributia explicita a unor persoane identificabile. Nu va fi simplu. Luati ca model Declaratia din aprilie 1964, dar si "Lovitura de Stat" a lui A.I.Cuza din 1864. Succes!
Publicat Luni, 27 februarie 2017
+Răspunde
IQ100 @ Mircea
+6
Asa sa ne ajute Dumnezeu, vorba marxistului!
Publicat Luni, 27 februarie 2017
+Răspunde
Gmbplay
+12
Adevărat este ca acuzele aduse mai marilor zilei sint subțirele( termopane,finanțarea campaniei electorale etc.)hoțiile adevărate sint ocolite.Sentimentul meu este ca lupta anticorupție se întoarce la vremurile cînd corupția exista ,dar fara corupți adică hotomanii au ajuns la concluzia ca războiul dintre ei nu le aduce nici un cîștig.
Publicat Luni, 27 februarie 2017
+Răspunde
iancu de la Hunedoara
+38
Acest grof semidoct va fi cioclul Romaniei! Vom avea numai surprize neplacute de la acest carpaci imobiliar de Sibiu! Indarjirea lui, bazata pe suport germnan/BND, ne va costa mult, inclusiv in relatia cu SUA!
Publicat Luni, 27 februarie 2017
+Răspunde
Alcibiade. Braila.
+32
Macar, Gestapo, Ceka, NKVD, Securitatea anilor 50 actionau pe fata, deci stiai, parintii ni se culcau cu "schimburile" sub perna...?! A trebuit sa trecem printr-o Revolutie sa aflam si sa vedem fata hidoasa si criminala a "Libertatii protocoalelor" de sub comanda Inchizitiei din Ambasada SUA a CIA si FBI. Pai securitatea comunista de dupa anii 64 a fost o floare la ureche fata de militia si procuratura politica criminala a acestor ani. Au depasit in cruzime fizica si psihica toate regimurile dictatoriale e cunoscute de istoria lumii. Sigur vom avea varsare de sange. Asa nu se mai poate.
Publicat Luni, 27 februarie 2017
+Răspunde
aviatorul
-33
avioanele alea din anii 1980 le-a cumparat Ponta, nu Iohannis!
Publicat Luni, 27 februarie 2017
+Răspunde
Marius @ aviatorul
+35
Nu Guvernul cumpara avioane de lupta.
Publicat Luni, 27 februarie 2017
+Răspunde
lili @ aviatorul
+15
Corect, Decizia apartine Guvernului Victor Ponta! "ANALIZĂ. De ce a cumpărat România cele 12 avioane de luptă F-16 Fighting Falcon. 7 octombrie 2016. De ce ne trebuie nouă avioane de luptă F-16 Fighting Falcon? Ne pregătim de război? De ce cumpărăm avioane la mâna a doua de la portughezi în loc să le luăm noi? De ce sunt atât de scumpe și luate second-hand? Cam astea sunt întrebările revenite cu înflăcărare săptămâna asta în dezbaterea consumatorilor de știri pe internet, după ce primele avioane multirol F-16 care poartă pe fuselaj însemnul tricolor al Forţelor Aeriene Române au intrat, în sfârșit, în posesia României. Am participat la ceremonia dedicată sosirii în țară a primelor noastre F-16 și n-am venit cu mâna goală – am adus fotografii, ceva video, dar și răspunsuri la întrebările de mai sus. Am plecat vineri, prea-de-dimineață, spre Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” din Borcea, acolo unde au aterizat pe 29 septembrie primele șase F-16, fără prea mult tam-tam cu presa. Tam-tamul s-a făcut vineri, cu o dezvelire oficială în prezența tuturor oficialilor importanți – premierul D. Cioloș, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, și omologul său portughez, Jose Alberto de Azeredo Lopes, precum și alți oficiali din ambele state. S-au auzit în boxe nu doar imnurile celor două state, dar și cel al SUA, țara în care sunt fabricate deja celebrele aeronave. În contextul ăsta, Premierul Ciolos a lăudat decizia cumpărării, luată în 2013, în timpul guvernării Victor Ponta: „Salut această decizie strategică luată de decidenții români în 2013. Este într-adevăr o zi istorică pentru România și pentru Forțele Aeriene Române și cred că este o zi meritată pentru Forțele Aeriene Române, care și-au făcut foarte bine datoria până acum și care au, prin această platformă, un nou instrument pentru a-și arăta performanța”, a spus D. Cioloș. Gasiti pe net informatii!!
Publicat Luni, 27 februarie 2017
+Răspunde
Charlie
+11
Dosarele "usoare" sunt ultime avertismente pentru nealiniati si "probe" ca cei vizati nu ar fi aliniati. Un fel de disimulare precum celebrele certuri dintre micul Mao si Piratul suprem, dar cu acte de urmarire penala. Ponta e terminat ca individ, adica e maturizat, dar joaca doar rolul dictat in partitura de catre regizori, de infantil tare bascalios, fapt care prinde in randul maselor largi,tot asa cum stilul mahalagist al lui Basescu a trezit admiratia periferiilor urbane. Dar Ponta e terminat si din punct de vedere politic, cu toate eforturile patronilor sai de a-l mentine in...carti, eforturi conjugate cu ale postacilor securisti de aici. Se mai fac dosare acoperitilor facuti de Secu milionari/miliardari care in transa bogatiei ilicite si a puterii subversive se cred rupti de omerta securista pe care au jurat. Constantin nu are dosare fiind un soldat credincios care l-a injunghiat pe Cezarul sau atunci cand i s-a ordonat. Nici Dragnea nu a scapat, dar daca si el are alte bube, asa cum se insinuiaza aici, atunci se duce orice speranta de iesire din impas. Nu vreau inca sa cred, cu toate ca inactiunile sale conduc la realitatea insinuarii. Dragnea e un strateg al pasilor marunti. Numirea la comisia SRI a unuia care apara cu dintii serviciul cred ca face parte din strategia de adormire a banuielilor atat ale SRI, cat si ale sefului aliniat al comisiei.
Publicat Luni, 27 februarie 2017
+Răspunde
Crocodilul
-21
E trist ca unul ca Vasile Balega trimite mesaje jenante pe acest forum. Cit despre conducrea Romaniei ea este jalnica oricum. Nici Iohannis si nici Tericeanu nu au ce cauta in aceste functii. Sunt niste oameni de nimic care stau acolo numai ca sa fie la numar pentru sforarii demne de romi de la marginea localitatilor. Si Voda si Tericenu nu-l pot intrece pe vesnicul personaj LIMBA. Ala era destept astia sunt sub nivelul autistilor
Publicat Luni, 27 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Barcelona, „noua normalitate“?
Publicat acum 8 ore şi 11 minute
Brambureala pe puncte și pe notițe
Publicat acum 19 ore şi 17 minute
Tudose, despre cumulul pensie-salariu
Publicat acum 5 ore şi 52 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi 4 minute