Un nou atac cu drone împotriva Al-Qaida

Cel puțin 30 de presupuși membri ai Al-Qaida au fost uciși și mulți alții răniți într-un atac cu drone care a avut loc duminică în sudul Yemenului, potrivit unui bilanț furnizat de un oficial tribal, citat de AFP.

„Peste 30 de membri ai Al Qaida au fost uciși și mulți alții răniți”, a declarat oficialul. Un prim bilanț indica cinci morți.

Atacul a vizat o tabără de antrenament a Al-Qaida, care a fost lovită de mai multe „rachete”, a adăugat responsabilul citat.

Potrivit acestuia, tabăra este situată într-o zonă muntoasă din provincia Abyan, la limita provinciei Shabwa — două zone unde Al-Qaida are o prezență puternică.

Potrivit unor martori, cei mai mulţi dintre răniţi au fost evacuaţi de către membri din cadrul reţelei care au supravieţuit atacului efectuat probabil cu un avion american fără pilot, SUA fiind singura ţară care dispune de acest tip de avioane în regiune.

Atacul are loc la o zi după uciderea a zece combatanţi Al-Qaida, vizaţi de un avion fără pilot în timp ce se aflau într-o maşină, în provincia Baida (centru), şi a trei civili care se aflau în apropiere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.