Un nou bilanţ după inundațiile din Sri Lanka

Bilanțul persoanelor care au murit în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile musonice care au afectat timp de patru zile Sri Lanka a ajuns la 151 și peste o sută de dispăruți, au anunțat autoritățile citate luni de EFE, potrivit Agerpres.

Ploile au crescut nivelul a numeroase râuri obligând peste 100.000 de persoane să fie evacuate. Peste jumătate de milioane de persoane din 15 dintre cele 25 de districte ale insulei au avut de suferit în urma inundațiilor, potrivit Centrul de gestionare a catastrofelor (DMC), care a contabilizat de asemenea 95 de răniți.

În pofida unei opriri momentane a ploilor Departamentul de Meteorologie avertizează că precipitațiile se vor intensifica în cursul zilei de luni, a declarat directorul instituției, S.R. Jayasekara.

Departamentul a lansat totodată mai multe alerte precum cea de vânturi puternice în următoarele 48 de ore ca urmare a depresiunii tropicale formate în Golful Bengal care ar putea afecta insula în cursul zilei de luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.