Un nou grup de români a fost repatriat din Siria

Ministerul Afacerilor Externe informează – printr-un comunicat de presă trimis la redacție – că joi, 29 ianuarie 2015, un grup de cinci cetăţeni români a fost repatriat, la cerere, din Siria, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc și Beirut, precum şi cu cel al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), biroul Damasc.

Formalitățile de tranzitare a frontierelor siriană și libaneză au fost efectuate, la data de 28 ianuarie 2015, cu sprijinul misiunii din Damasc, iar deplasarea din Siria în Liban, până la aeroportul din Beirut, s-a efectuat cu un autobuz pus la dispoziţie de OIM.

Cei cinci cetăţeni români au sosit la Bucureşti la data de 29 ianuarie 2015, în cursul dimineţii.

Măsura face parte din procedurile de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasada României la Damasc, în limitele competenţelor sale. Misiunea României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar, pentru facilitarea comunicaţiilor, sprijin logistic şi de aprovizionare, în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc aceştia. De asemenea, eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz.

MAE reiterează, totodată, solicitarea către cetăţenii români prezenţi pe teritoriul Siriei să contacteze Ambasada României la Damasc pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă consulară.

În cadrul Departamentului Consular din MAE funcţionează o linie telefonică dedicată +40.21.319.21.37 la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.