Un nou protest împotriva Puterii în Piața Universității: „Asta-i ţara noastră, nu hoţia voastră!”

În ciuda gerului de afară, sute de oameni au continuat să protesteze și sâmbătă în Piața Universității împotriva lui Traian Băsescu și a Guvernului.

Protestul, care a început cu câteva zeci de persoane, a adunat, în numai câteva ore, aproape 300 de oameni.

Manifestanții au afișat pancarte cu mesaje antiprezidențiale și antiguvernamentale, dar și împotriva unor primari precum edilul sectorului 6 Cristian Poteraș. Pe pancarte se putea citi „Băsescu, demisia”, „Mă numesc Traian/ Nu dau drumul la ciolan”, „Raed Arafat – salvat, Baconschi – demis, viermele – identificat, Băsescu – urmează, Boc -urmează”. 

Protestatarii au scandat lozinci precum „Jos Băsescu!”, „Jos Guvernul!”, „Boc, Boc, Boc/Demisia pe loc!”, „Plouă, ninge/Noi vom învinge”, „Demisia!”, „Ieși afară, javră ordinară”.

În faţa ansamblului statuar Caragiale manifestanţii au realizat o ”expoziţie” ad-hoc de oameni de zăpadă de care au atârnat diverse bannere pe care se putea citi lozinci precum: „Asta-i ţara noastră, nu hoţia voastră!”, „Ocupaţi Piaţa, ocupaţi România”, „Libertate, solidaritate, unitate”. 

Protestatarii spun că gerul de afară nu-i sperie și că vor pleca din stradă doar după ce Guvernul și Traian Băsescu vor demisiona și vor fi organizate alegeri anticipate.

Termometrul arăta sâmbătă la orele serii -11 grade Celsius în Capitală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.