Un nou spaţiu cultural în Bucureşti

Astăzi, la ora 19.00, primarul sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, introduce în circuitul cultural bucureştean un nou şi modern spaţiu din Capitală, “Casa Artelor”.

Spaţiul este destinat comunităţii locale a acestui sector, iar introducerea lui în circuitul cultural bucureştean va fi marcată de un excepţional recital de muzică clasică, susţinut de pianistul Horia Mihail, care, cu această ocazie, va inaugura pianul “Steinway”, bijuterie a “Casei Artelor”, aflat în Sala de concerte “George Enescu”. De asemenea, 20 de lucrări de artă modernă semnate de cinci artişti plastici români, Bogdan Hojbotă, Adela Bonat, Misha Diaconu, Aniela Ovadiuc şi Mihai Ungureanu, vor înnobila spaţiul “Casei Artelor” pe toată perioada evenimentului. În Sala “Constantin Brâncuşi” va avea loc o expoziţie cu fotografii din timpul naşterii acestei clădiri.

“Casa Artelor”, situată în str. Gheorghe Petraşcu nr. 49, este construită pe o suprafaţă de 1.565 metri pătraţi şi dispune de un număr mare de spaţii cu multiple funcţionalităţi, precum două amfiteatre în aer liber cu o capacitate de 200 de locuri fiecare; o sală de concerte de 192 locuri, unde pot avea loc şi spectacole de dans, de teatru, dar şi conferinţe; o sală dedicată artelor plastice; două săli de coregrafie; 35 de săli de studiu a instrumentelor muzicale; două săli pentru ansambluri instrumentale şi corale; o sală pentru concerte camerale şi un studio de înregistrări.

Regia şi scenografia evenimentului sunt semnate de Alice Barb.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.