×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 01:15
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Stânga radicală, în ascensiune în sondajele din Franța
Un nou spectru bântuie Europa
Prezidenţiabilul Jean-Luc Melenchon este fondatorul Partidului Stângii, aliat al Partidului Comunist Francez
Prezidenţiabilul Jean-Luc Melenchon este fondatorul Partidului Stângii, aliat al Partidului Comunist Francez

Marine Le Pen a fost și este dată în continuare drept câștigătoarea primului tur al prezidențialelor, pe 23 aprilie. Aceleași sondaje arată că ea va pierde în fața contracandidatului din turul decisiv.

Ultimele sondaje indică un scenariu neverosimil pentru turul doi: o luptă între extrema dreaptă și extrema stângă – Marine Le Pen (22%) contra socialistului radical Jean-Luc Melenchon (20%). „Un spectru bântuie Europa, spectrul lui Jean-Luc Melenchon“, scrie The Washington Post. E drept, candidatul de centru Emmanuel Macron se menține pe poziția a doua, cu 22%, însă procentele sunt extrem de fluide.

Despre cum s-a ajuns aici poate explica cel mai bine Parchetul Național Financiar, o variantă franceză a DNA-ului din România și „un actor-cheie în alegerile din Franța, deși nu candidează“, după cum scrie agenția Bloomberg. Reacționând la informațiile din presă, PNF a deschis, în ianuarie 2017, o investigație în cazul favoritului clar al prezidențialelor la acel moment, fostul premier François Fillon, acuzat că și-a angajat soția și copiii în echipa parlamentară retribuită cu bani publici. Mai nimeni nu știa în Franța despre existența PNF și presa a explicat cum a luat naștere, în 2013, instituția care pare să joace rolul decisiv în alegerile prezidențiale.

Rolul electoral al serviciilor secrete

PNF nu a influențat atât de mult alegerile din Franța pe cât a făcut-o FBI în Statele Unite, scrie Bloomberg, însă este limpede că Parchetul a fost un actor important și că acționează cu o viteză deloc caracteristică justiției franceze. Jim Shields, profesor la Aston University din Bir­mingham, spune pentru Bloomberg că „niciodată nu a existat un asemenea proces sau un asemenea verdict dat în timpul unei campanii prezidențiale“.

Conspirația

Fillon a ripostat și a denunțat o conspirație: investigația PNF e pusă pe seama orientării sale proruse și ar fi o încercare de a deturna cursul politic al Franței către viziunea capitalistă a fostului bancher Emmanuel Macron. Întreaga strategie electorală a experimentatului Fillon s-a transformat într-o încercare de a scăpa de ancheta PNF, prin îngroparea sa definitivă sau măcar pe durata mandatului prezidențial. Acesta a fost cursul dat de PNF alegerilor din Franța, unele considerate cruciale pentru viitorul UE, și poate că presa internațională ar trebui să vorbească și despre un alt spectru care bântuie Europa – spectrul instituțiilor care influențează procesul electoral prin deschiderea investigațiilor în momente-cheie.

Călin MarchieviciPublicat Joi, 20 aprilie 2017
1947
 | 7
 | 18
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Charlie
+5
Pt. Zenoviev. Sa stiti ca pe bolsevicul fidel lui lenin il chema, printre alte sute de nume de acoperire, zinoviev.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Charlie
+4
Pt. Santa Klaus. Adevarul este ca iti sunt tatic in plan ideatic si ca am pierdut Regatul Romaniei si cateva, multe, sute de mii de vieti de conationali. Daca asa ceva e otrava te inteleg, in ce priveste obscuritatea, iar te inteleg intrucat privesti din acest con de umbra care te orbeste in contact cu lumina. Soarta amara a Romaniei a fost sa cada sub mana bolsevicilor. Sub Ferdinant a luptat contra garmanilor conationali acestuia, sub antonescu, agentul lui stalin, a luptat contra URSS. Si hitler nu a tradat nimic, deoarece asa fusese intelegerea perfectata la Berlin pentru executarea ordinului lui stalin. Tatucul bolsevicilor de pretutindeni "a invitat"de fapt Wehrmacht-ul sa atace URSS stiind "intentiile" lui hitler, si a tacut radiofonic si ca aparitie publica timp de cateva saptamani, permitand patrunderea adanca in propriul teritoriu a diviziilor de blindate germane. Armatele special slab inarmate de la frontiere si din adancime nu au fost sustinute logistic, dar nici nu li s-a permis sa se retraga sau sa se predea, fiind macelarite. Pentru comunisti oamenii sunt cifre. Iar razboiul mondial sau local prilej de epurare etnica si ideologica. Dezbinarea si conflictul rezultat sunt premize.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+5
SE PARE CA DOAMNA URMEAZA UN TREND CRESCATOR SI DACA ESTE SPRIJINITA V A FI URMATORUL PRESEDINTE AL FRANTEI !!!!!!!ABIA ASTEPT REZULTATELE !!!!!!!
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Am fost incubatorul ideilor
+5
Asa e. Se pare ca noi am fost incubatorul ideilor, locul unde s-au introdus si verificat aceste metode securistice moderne de influentare a rezultatului alegerilor.
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Santa Klaus
-3
Evidențe pe care românu nu vrea să le ințeleagă, insă tot vor proceda prostește. Le pen va câștiga clar alegerile, situația româniei va fi identică ca in cazul Trump. O grămadă de prostănaci care-și rup gura cu imbecilități iară o să cadă pe gură dar rămân pe sticlă să mai verse zoaie. Ce va face românu dacă franța, dar nu doar ei vor desființa UE, vor inchide granițe și vor aduce in situație imposibilă romania. Va declara romania război europei ? Vrea ceva care e absurd și procedează in consecință până dă cu capu de zid ?
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
gmbplay
+3
Oameni buni cind veti intelege ca,daca unul din acestia ar fi ales nu el va lua decizii.Toti marii candidati sint ghidonati de altii care fac jocurile,iar mai departe.....
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Valahu
+7
Foarte bun articol . Iata ca si la altii......tot frica de rusi face alegerile.
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
zenoviev
+20
Stim demult de parchet caci si Sarko a fost la fel! Mai mult de 10 afaceri avea tot timpul si acuma nu mai este nimic pentru ca n-o jeneaza pe Merkel. nu stiu daca trebuie sa ne tmem mai mult de Mélanchon ca de Macron. Mélanchon este o paiata pe cind Macron este constient de sarcina lui de a transforma nomenclature franceza in oligarhie. Si aici este oribil monstrul asta de Macron !
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
anado tauriga @ zenoviev
0
@Yoram. @CONTESTATARUL Stiutor De Istorie. Michetot:-)))
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+3
teoria cu extremele se atrag va funcţiona imediat după alegeri. Săraca Marianne, vai de boneta ei...
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Yoram @ anado tauriga
+3
i-au furat boneta,acum are nicab !
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
CONTESTATARUL Stiutor de Istorie @ anado tauriga
+1
VAI de HER Phow-Phow ... :)
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Charlie
+9
Daca traducatorul il citea pe marx obseva si comenta aluzia fina din titlul gazetei americane, dar si traducea corect. "Ein Gespenst geht um Europa" e citatul care... troneaza pe frontispiciul maculaturii numita "Das Manifest der Kommunistischen Partei", adica "Un strigoi bantuie prin Europa". Strigoiul gandit de mrx in cardasie cu engels era "proletariatul", care habar nu avea ce pun astia la cale in numele sau, rebeliunile unor contingente de paramilitari internationali care au actionat ca teroristii din 1989, trecand dintr-un oras in altul. La nivel european, in 1989/1990 actionand la nivellul Lagarului comunist.
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Santa Klaus @ Charlie
+6
Otravita fire si obscur caracter ai mosule! Pare ca ai pierdut un regat din cauza comunistilor. Nu uita ca soarta amara a Romaniei a fost sa cada sub mana Rusiei , pentru ca nu s-a opus Germaniei ! Pur si simplu Romania a plecat la razboi contra Rusiei cu un aliat care ne vanduse mai inainte tocmai Rusiei . La fel procedeaza Romania si acum, inhaitandu-ne cu un aliat care este gata sa ne predea Rusiei la schimb cu Siria .
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Recomandate
Primării cu lampa mică
Publicat acum 6 ore şi un minut
Un fost electrician, la șefia ANRE
Publicat acum 8 ore şi 35 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 5 ore şi 24 minute