Un oficial ONU izbucneşte în lacrimi în timpul unui interviu despre situaţia din Gaza

Chris Gunnes, purtător de cuvânt al Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni a izbucnit în lacrimi în timp ce oferea un interviu în direct pentru postul Al Jazeera, pe tema bombardării unei şcoli ONU din Gaza, incident în urma căruia au murit 15 persoane. Şcoala era plină de palestinieni care îşi părăsiseră locuinţele, ştiind că şcolile ONU din Gaza sunt în mod oficial recunoscute drept adăposturi în timpul raidurilor israeliene.

Gunness mai oferise aproape alte zece interviuri pe aceasta temă, de fiecare dată reuşind să îşi stăpânească emoţiile în faţa camerelor de luat vederi. “A fost un interviu live şi aproape că îl dusesem la capăt”, spune Gunness, în vârstă de 54 de ani, citat de The Guardian. “Însă ce mă doare enorm este suferinţa copiilor şi am fost afectat de atacul revoltător asupra şcolii din Jabaliya, astfel încât nu am reuşit să mă mai controlez.”

“Pentru mine a fost un moment intim de suferinţă. Nu am ştiut că este transmis în direct până când au început să mă sune prietenii. Dacă lacrimile mele atrag atenţia asupra nerecunoaşterii la scara largă a demnităţii umane în Gaza, atunci nu am niciun regret”, spune Gunness.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.