Un păr sănătos cu ulei de cocos

Uleiul de cocos este de multe ori ales, în întreaga lume, pentru tratamentele destinate părului. De ce aleg milioane de oameni să-l folosească? Uleiul de cocos este bogat în carbohidrați, vitamine și minerale bune pentru organism. Din toate aceste motive, nu este indicat doar pentru păr, ci este folosit și la prepararea cremelor și săpunurilor, iar în țările asiatice este folosit în pregătirea mai multor feluri de mâncare și salate.

Cum să-l protejezi

Uleiul de cocos este folosit de sute de ani pentru obținerea unui păr sănătos. Anumite substanțe din compoziția lui fac părul mai puternic, îl hrănesc și îl protejează de efectele îmbătrânirii premature, cum este pierderea în mod excesiv a părului. Pentru această problemă există un remediu preparat prin fierberea frunzelor de salvie în ulei de cocos. Acest amestec poate fi aplicat pe scalp, pentru un păr sănătos, dar previne și căderea părului. Aplicarea unui amestec din apă, lime și ulei de cocos poate ajuta la fel de bine în lupta cu pierderea podoabei capilare.

Tratament împotriva mătreții

Folosirea uleiului de cocos pe păr ajută la reducerea cantității de proteine pierdute. Bogat în acid lauric, uleiul de cocos pătrunde în firul de păr și poate fi folosit și înainte, dar și după spălare. Uleiul de cocos poate fi și un excelent balsam, mult mai bun decât oricare altul din comerț. Folosește ulei de cocos cald pentru păstrarea sănătății părului. Pune puțin pe păr, peste noapte, și spală-l a doua zi dimineața. Poți repeta activitatea o dată la câteva zile.

Numeroșii acizi grași din uleiul de cocos servesc ca excelenți agenți antimătreață și sunt, de departe, mult mai buni decât oricare șampon cu același tip de acțiune. Aplicarea regulată a uleiului de cocos pe păr te-ar putea scăpa de mătreață pentru totdeauna. Încearcă și un amestec din ulei de cocos cu ulei de susan, amestec pe care să îl aplici timp de 30 de minute, după care să speli părul cu șampon.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Tudorica 346 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.