Un pas pentru ţară

Funeraliile Reginei Ana au reuşit să eclipseze, în chip minunat, întreaga şi mediocra noastră viaţă publică, ridicând ştacheta acolo unde ar trebui să rămână definitiv. Dincolo de impresionanta şi tonica trăsătură umană a celei care a fost partenerul de viaţă al Regelui Mihai, ceremonia de la Bucureşti, întreaga organizare arată ce poate fi şi ce este, în adevăr, România. Pentru câteva zile cernite Bucureştiul s-a reconectat la adevărata istorie a României prin amintirea celei care nu i-a fost Regină, însă este percepută acum ca o veritabilă Regină a inimilor. Ne despărţim de cineva prea puţin cunoscut a cărui popularitate se va extinde prin propriile mărturii lăsate. Moştenirea Reginei Ana este cu adevărat remarcabilă, ca o sancţiune asupra istoriei bulversante, aşa cum s-a derulat şi grandioasa ceremonie de adio. În perimetrul unde s-a desfăşurat mai mult de o jumătate de secol de istorie atroce, Protocolul nostru de Stat şi-a recâştigat demnitatea şi onoarea pierdute atâta amar de vreme.

Este meritul tuturor celor care au adus lucrurile aici, la această raportare a statului nostru la Familia Regală. Suntem la sfârşitul unei perioade exterminatoare pentru spiritul şi fiinţa naţională, spre începutul unei îndreptări. Instituţiile publice, Guvernul şi clasa politică, aşa cum arată, au depăşit spirala totalitarismului recesiv care pare epuizat. România va fi tot mai mult acasă pentru toţi românii, cu atât mai mult cu cât vremurile au nevoie de o mai pronunţată şi autentică unitate naţională. Pantheonul românesc se deschide spre libertatea care aduce şansa astrală a unei naţiuni. Funeraliile Reginei Ana au redat românilor o demnitate care părea irecuperabilă. Propagandistica “mândrie de a fi români”, folosită în situaţii improprii, antinaţonale, contra spiritului public şi a democraţiei, şi-a regăsit amplu autenticitatea în aceste zile. Chiar dacă au fost extenuante, pentru unii mult prea lungi, ceremoniile au evoluat într-un teritoriu al regretului de-a nu ne fi bucurat nici o zi de prezenţa Reginei Ana, alături de Majestatea Sa Regele Mihai I, în fruntea României. Nimeni nu ar fi avut nimic de pierdut, ţara ar fi fost mai puţin expusă corupţiei şi barbariei multiple, din simplul motiv că altele ar fi fost principiile stabilităţii publice.

Simpla recunoaştere a unor evidenţe precum meritul Familiei Regale în istoria ţării, lovitura de stat pentru îndepărtarea Regelui Mihai I, îndelung tratate cu aroganţă şi dispreţ, pot relansa România. Regina Ana, în discreţia sa, a fost în aceşti ani mai prezentă în conştiinţa publică, dovedită acum, decât mulţi politicieni implicaţi care au luat decizii în marea lor parte bulversante. Fără simbolul Familiei Regale, ca mărturie a memoriei colective, situaţia morală a României ar fi fost mult mai gravă.

Funeraliile Reginei Ana au arătat lumii întregi că România este una dintre marile naţiuni europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Vieru 1329 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.