Un „plagiat” şi nişte minciuni

Tăriceanu pe aceeaşi lungime de undă cu Elena Udrea. Ce au în comun viitorul PLR şi PMP. „Marfă” veche prezentată opiniei publice ca fiind proaspătă.

De la Elena Udrea la C.P. Tăriceanu

La întrunirea politică din week-end de la Palatul Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu a făcut (citat de DCNews) printre altele următoarea declaraţie: „Avem cel mai tânăr partid. Avem oameni care nu au făcut niciodată politică. Avem cea mai spectaculoasă creștere de membri. Adevărații liberali se întorc la liberalism. Simpatizanții noștri vin și se înscriu în partidul nostru”.
O declaraţie care sună aproape la fel ca aceea făcută de Elena Udrea înainte de europarlamentare: „PMP este un partid nou, tânăr, care nu se trage nici din PCR, nici din FSN. Mișcarea Populară este partidul celor care vor să facă politică diferit, lăsând ceva concret și trainic în urma lor pentru”.
Două declaraţii cvasi identice făcute de lideri de la partide care s-au înfiinţat prin spargerea altor partide şi cu scopul de a le canibaliza voturile. Avem doar o singură diferenţă: în timp de PMP a fost înfiinţat pentru Traian Băsescu, gruparea politică a lui Tăriceanu care urmează să se numească PLR a fost înfiinţată în folosul lui Victor Ponta.

„Tânăr şi neliniştit” la Tăriceanu…

Atât Elena Udrea, cât şi C.P. Tăriceanu susţin că partidele lor sunt „tinere”. Dacă ne uităm însă la numele alese în organismele de conducere, observăm că unii dintre lideri sunt în politică de pe vremea când a debutat serialul „Tânăr şi neliniştit”.
Despre cine ar fi vorba:
Ion Pârgaru (vicepreşedinte): activează în politica activă din perioada PCR, deţinând şi funcţii înainte de 1989
Radu Boroianu (vicepreşedinte): activează (cel puţin) din 1990 în politica activă şi este la a treia fracţionare a unui partid
Radu Stroe (vicepreşedinte): este în politică din 1990 şi la a doua fracţionare a unui partid
Mihai Stănişoară (vicepreşedinte): este în politică din 1995 şi bifează al treilea partid politic
Octavian Bot (membru BPC): este în politică din 1990 şi se află la al 10-lea partid politic
Radu Cojocaru (membru BPC): este în politică din 1990 şi la a doua fracţionare a unui partid.
Daniel Barbu, Graţiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Ovidiu Silaghi, Marius Nicolae Mateescu, Ioan Uţiu (vicepreşedinţi), Nicolae Alexandri, Daniel Chiţoiu, Ioan Ciugulea, Mircea Minea, Viorel Palaşcă, Svetlana Preoteasa ş.a. (membri BPC) sunt şi ei în politică de minimum 10-12 ani.

…şi la Elena Udrea

Şi la partidul condus de Elena Udrea, avem tineri şi noi în politică. Vă prezentăm câteva nume:
Marin Anton (vicepreşedinte): în politică de la începutul anilor 90, aflat la al patrulea partid şi la a doua fracţionare a unui partid
Vasile Gherasim (secretar executiv): în politică din 1990, aflat la al patrulea partid politic
Gelu Vişan (secretar general adjunct): în politică din 1992, aflat la al treilea partid politic
Cristian Diaconescu (prezidenţiabilul PMP): în politică de la sfârşitul anilor 90, aflat la al treilea partid politic
Elena Udrea, Gabriel Berca, Petru Movilă, Cristian Preda ş.a. sunt şi ei în politică de cel puţin 10 ani şi cu un trecut transpartinic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.