Un preot ortodox rus care critica Patriarhia și regimul Putin, ucis la Pskov

Un preot ortodox rus cunoscut pentru atitudinea sa critică față de Patriarhia de la Moscova și față de regimul Putin, care a luat și apărarea membrelor Pussy Riot a fost ucis cu lovituri de cuțit în orașul Pskov, trupul său fiind descoperit luni seara, informează Interfax.

Potrivit datelor preliminare, crima a fost comisă de un tânăr născut în 1986, care a fost primit în locuința preotului, având o recomandare din partea unei cunoștințe din Moscova. Martorii au declarat că atacatorul strigă că diavolul a fost cel care i-a spus să-l omoare pe preot. Criminalul a încercat să se sinucidă în timpul arestării, cu același cuțit folosit pentru a-l înjughia pe preot.

Pavel Adelgeim, 75 de ani, a devenit preot în plină eră sovietică. În 1969, el a fost arestat pentru că punea în circulație literatură religioasă. În 1970 a fost condamnat la trei ani de muncă într-un lagăr sovietic. În timpul ispășirii pedepsei, Adelgeim și-a pierdut piciorul drept.

Un purtător de cuvânt al patriarhului Kirill a declarat că întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse este întristat de moartea preotului și se roagă pentru sufletul sau.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.