Un primar acuză după inundaţiile devastatoare din Gorj

Codul roşu de inundaţii pentru oraşul Novaci, din judeţul Gorj, a fost emis de către autorităţi după producerea viiturii pe râul Gilort, digul de protecţie fiind rupt, iar mai multe case şi gospodării din oraş fiind inundate, a declarat, joi, pentru Mediafax primarul Dumitru Leuştean.

Acesta a afirmat că avertizarea de cod roşu a fost primită la Primăria Novaci după ce apele rupseseră digul de protecţie şi inundaseră mai multe case şi gospodării, precum şi străzi din oraş, informaţia fiind confirmată şi de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Mihai Avramescu.

Purtătorul de cuvânt a declarat că era deja prezent, alături de colegii săi, în zona producerii viiturii pe Valea Gilortului, pentru limitarea efectelor acesteia, în momentul în care a aflat de la jurnalişti că fusese emis codul roşu de inundaţii.

„Avertizarea a fost emisă mai târziu, viitura era deja în desfăşurare când eu am fost întrebat de unii jurnalişti dacă ştiu că a fost instituit cod roşu de inundaţii. Eram la faţa locului, viitura trecuse de zona de nord a oraşului şi de-abia apoi a fost emisă avertizarea de cod roşu. Nu aş avea nişte repere orare pentru că în acele momente nu se mai uita nimeni la ceas ca să vadă cât e ora”, a afirmat Avramescu.

Acesta a mai menţionat că oraşul Novaci era însă sub cod portocaliu de inundaţii instituit de hidrologi cu o seară înainte de a se produce viitura.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.