Un român, numit şef al Delegaţiei UE în Emiratele Arabe Unite

Diplomatul Mihai Stuparu a fost numit şef al Delegaţiei Uniunii Europene la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) de către Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, a anunţat vineri MAE.

„Numirea diplomatului român în această importantă funcţie a Serviciului European de Acţiune Externă reprezintă atât o recunoaştere a meritelor candidatului român, a experienţei acestuia în misiuni importante inclusiv în state arabe, cât şi a reputaţiei şi experienţei diplomaţiei româneşti în regiune şi în lume”,consideră ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, potrivit unui comunicat.

Funcţia de şef de Delegaţie UE la Abu Dhabi este a treia poziţie de conducere în cadrul SEAE pe care România o obţine, după nominalizarea ambasadorului Viorel Isticioaia în funcţia de director general pentru Asia, în 2010 şi a lui Traian Hristea în funcţia de şef al Delegaţiei UE la Erevan, în 2011.

În acest moment, prezenţa românească în cadrul Serviciului se ridică la 18 persoane, din care 11 în Centrala de la Bruxelles şi 7 în delegaţiile UE.

Mihai Stuparu este membru al Corpului Diplomatic şi Consular al României din anul 1990, a fost ambasador al României în Qatar în perioada 1999-2003, ambasador al României în Irak în perioada 2004-2009, ambasador al României în Australia în perioada 2010-2012 şi a condus, în perioada 1997-1999, Direcţia Orientul Mijlociu din Centrala MAE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.