Un român se afla în avionul prăbuşit

Update: Avionul companiei aeriene Air Algerie, despre care existau informaţii că a dispărut de pe radar, s-a prăbuşit. Informaţia a fost făcută publică de către un oficial algerian, citat de agenţia Reuters.

Aeronava a fost localizată de două avioane de vânătoare franceze Mirage 2000. Epava s-ar afla într-o zonă deșertică, undeva la granița dintre Burkina Faso și Mali, o zonă unde s-a înregistrat recent o furtună de nisip.

Un oficial al companiei Air Algerie a anunţat că pe lista pasagerilor cursei AH5017 se află şi un român.

Avionul MD-83, care efectua o cursă între Burkina Faso şi Algeria, a dispărut de pe radare la mai puţin de o oră de la decolare. Cu puţin timp înainte, piloţii au cerut schimbarea rutei de zbor, din cauza unei furtuni puternice.

Pe lista pasagerilor se aflau 50 de francezi, 24 de persoane din Burkina Faso, opt libanezi, patru algerieni, doi luxemburghezi şi că câte un belgian, elveţian, nigerian, camerunez, ucrainean şi un român. Cei şase membri ai echipajului erau spanioli.

Avionul prăbuşit în Africa fusese folosit în perioada 2007-2009 de echipa de fotbal Real Madrid.

Update. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că, potrivit „informaţiilor preliminare” obţinute de la ministerul algerian de externe, la bordul avionului aparţinand Companiei aeriene Air Algerie „s-ar afla un cetatean roman”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Vintila 70 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.