Un senator USR se contrazice în Parlamentul European într-un discurs despre MCV

Senatorul USR George Dircă a afirmat, în cadrul unei dezbateri a Parlamentului European, că MCV nu mai trebuie aplicat României, deoarece ţara noastră şi-a îndeplinit cu „prisosinţă” toate responsabilităţile, potrivit unui comunicat de presă.

Uniunea Salvaţi România a transmis în comunicatul de presă că senatorul a avut o „exprimare neinspirată”, iar formaţiunea susţine în continuare aplicarea MCV.

„Doresc să reamintesc că Romania şi-a îndeplinit cu prisosinţă toate punctele impuse prin acest Mecanism de Cooperare şi Verificare, astfel că în acest moment acest mecanism nu mai trebuie aplicat asupra ţării noastre”, a afirmat Dircă, într-o dezbatere organizată de Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne a Parlamentului European.

USR a transmis ulterior un comunicat de presă, în care afirmă că senatorul a avut o „exprimare neinspirată”, care nu reflectă punctul de vedere al formaţiunii, potrivit sursei citate.

„Fără îndoială România trebuie să ajungă în etapa în care acest mecanism nu va mai fi necesar. Ceea ce s-a întâmplat însă în acest an şi modul în care a înţeles guvernarea coaliţiei PSD – ALDE să se raporteze la justiţie, atât prin adoptarea OUG 13 cât şi prin toate încercările din Parlament de a slăbi legislaţia penală în privinţa faptelor de corupţie, confirma convingerea că pentru momentul actual independenţa actului de justiţie în România nu este un proces iereversibil iar necesitatea MCV este încă foarte actuală”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.