Un singur român mai e dat dispărut în Italia

A rescuer searches for victims among damaged buildings after a strong heartquake hit Amatrice on August 24, 2016. Central Italy was struck by a powerful, 6.2-magnitude earthquake in the early hours, which has killed at least three people and devastated dozens of mountain villages. Numerous buildings had collapsed in communities close to the epicenter of the quake near the town of Norcia in the region of Umbria, witnesses told Italian media, with an increase in the death toll highly likely. / AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat luni că mai are în atenţie un singur caz pe lista persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute în urma seismului din Italia.

„Toate celelalte 3 persoane de cetăţenie română care figurau anterior ca fiind dispărute au fost identificate și sunt în viaţă”, precizează MAE într-un comunicat, după ce duminică seara informa că mai sunt patru conaționali dați dispăruți.

Ministerul menționează de asemenea că în urma finalizării tuturor procedurilor, cele două transporturi funerare cu trupurile a 7 cetăţeni români, decedaţi în urma seismului, au pornit în cursul acestei zile către România, urmând să ajungă în ţară în dimineaţa zilei de 30 august.

„Costurile de repatriere a trupurilor neînsuflețite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgență aflat la dispoziția ministerului. Menţionăm faptul că MAE a luat legătura cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră română, în vederea facilitării intrării în ţară a transporturilor funerare”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.