„Un telefon secret” pe axa RCS/RDS – DNA – Intact

Antena 3 a prezentat noi înregistrări în scandalul cu RCS/RDS, susținând că Ioan Bendei, fostul administrator al companiei, „vorbea cu procurorii DNA pe un telefon secret”.

„O adevărată nucleară ajunge acum pe masa judecătorilor la pachet cu probele noi acceptate, probe pe care procurorii le-au ascuns. Administratorul RCS&RDS vorbește cu procurorii la cererea acestora pe un telefon secret prin care să comunice doar cu aceștia fără să fie monitorizat, fără ca aceste convorbiri să fie transcrise la dosarul cauzei. Prima referire despre acest telefon apare chiar după prima vizită a lui Bendei la DNA”, a relatat Antena 3.

Bendei ar fi discutat cu soţia sa despre „cinci procurori” care ascultau ce vorbea cu o anumită persoană, Antena 3 susţinând că interlocutorul din discuţia ascultată ar fi fost Sorin Alexandrescu.

„Ziceam de mâncare şi zicea de păsări de zbor. A fost foarte greu cu el. Ăştia stăteau toţi, cinci procurori, şi ascultau să vadă ce vorbeam cu el şi nu reuşeam”, ar fi spus Ioan Bendei.

Postul lui Dan Voiculescu susține totodată că pe data de 21.05.2013, Bendei ar fi primit un sms cu instrucțiuni de la procurorul de caz de la DNA, care ar fi vizat înscenarea unui denunț împotriva lui Sorin Alexandrescu, fostul director al Antena Group, condamnat, în primă instanță, la trei ani și sase luni de închisoare cu executare în dosarul de șantaj „Antena – RCS&RDS”.

Ioan Bendei ar fi vorbit totodată cu soția și cu un anume Gigi, pentru a se interesa dacă anumite persoane oficiale au primit anumite „foloase” din partea RCS&RDS.

„O nouă înregistrare din dosarul RCS&RDS scoate la iveală elementele unei posibile șpăgi date unor persoane cu funcție de autoritate publică. O generoasă listă de beneficiari care trebuie să fie serviți personal și nu prin intermediari. Astfel, pe 23 aprilie 2013 administratorul Ioan Bendei își sună soția și, alături de un anume Gigi, încep să inventarieze persoanele la care au ajuns deja foloasele și pe cele care urmează să fie contactate. Numele de pe această listă au rezonanță publică – unele dețin sau au deținut funcții importante. Fostul mininistru PSD Constantin Niță, fostul ministru de finanțe PDL Gheorghe Ialomițianu, fostul deputat Ioan Diniță, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Brașov, Nicolae Țucunel. ”Atențiile” de la Ioan Bendei nu pot fi duse decât personal, unele duse chiar până acasă de destinatar, pentru alții făcându-se drumul până la București. Comisionarul trebuie recunoscut de către cei care preiau atențiile. O arată fragmentul legat de depunerea atenției la cabinetului primarului George Scripcaru. În plus, sunt atât de prețioase încât Ioan Bendei se interesează personal de fiecare livrare în parte”, susține Antena 3.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.