Un „vice” liberal îi dă replica lui Victor Ponta

Unul dintre vicepreşedinţii PNL, deputatul Gigel Ştirbu, îi dă – printr-un comunicat remis presei – o replică lui Victor Ponta, ca urmare a atacurilor sale sau ale secondanţilor săi la adresa liderului PNL, Klaus Iohannis. Redăm integral comunicatul de presă. (L.G.)

Domnule Ponta – trăiesc un deja vu”

Nu înţeleg de ce trebuie să arestăm pe cineva care vrea să aibă o funcţie (…) Deci, arestăm oamenii care vor să fie preşedinti de partid? Cred că ne întoarcem în vremea lui Ceausescu sau a lui Stalin şi nu vreau acest lucru”, a declarat Victor Ponta la puţine minute după ce procurorii DNA l-au acuzat pe amicul său Dan Şova de trafic de influenţă în tentativa sa de a obţine şefia PSD. Nu, domnule Ponta, asta ne pregătiţi dumneavoastră. Domnule Ponta, dumneavoastră prin ceea ce faceţi şi ceea ce spuneţi dovediţi că vreţi să ne aduceţi înapoi la timpurile lui Stalin, Gheorghiu-Dej, Ana Pauker şi Ceauşescu.

  • Sunteţi un specialist în manipularea opiniei publice şi din multiplele exemple posibile îl amintesc doar pe cel al manipulării prin sondaje care sunt concepute de echipe conduse de oamenii dvs: Vasile Dâncu (IRES), Mirel Paladă (SOCIOPOL), Dan Sultănescu (CSCI) şi pe cel al „fugii lui Klaus Iohannis de Curtea Supremă”, o minciună sfruntată, dar care prinde la românii nefamiliarizaţi cu procedurile judiciare, care nu au de unde să ştie că termenele sunt stabilite de judecători şi că procesul ANI vs Iohannis se judecă fără citarea părţilor;
  • Aţi cumpărat presa depăşindu-l şi pe mentorul dvs în acest domeniu, Adrian Năstase. La principalele posturi TV de ştiri l-aţi depăşit la capitolul mediatizare şi osanale chiar şi pe Nicolae Ceauşescu din perioada 1980-1989, în timp ce principalul dvs contracandidat este tratat precum erau trataţi liberalii între 1945 şi 1947 de către Scânteia;
  • Mituiţi electoratul promiţând indexări, alocaţii, creşteri salariale deşi nu există resursele financiare necesare, motiv pentru care aţi încălcat şi legea, prin neprezentarea la termen a proiectului bugetului de stat pe anul 2015;
  • Atacaţi Justiţia şi recenta dvs declaraţie, „Cred că uşor-uşor, Justitia rămâne singura putere din România, celelalte se subordonează. Orice decizie a Parlamentului şi a Guvernului este imediat cenzurabilă de catre Justitie” spune totul despre ce intenţii aveţi;
  • Încurajaţi corupţia şi acest lucru este vizibil prin numărul mare de fruntaşi PSD care sunt anchetaţi de DNA şi prin blocarea în Parlament a cererilor procurorilor de ridicare a imunităţii pentru colegii dvs care sunt acuzaţi de încălcări ale legii.
  • Vă prezentaţi în public ca fiind un apostol al corectitudinii, al respectării legilor, dar minţiti fără să tresăriţi. Va reamintesc cea mai recentă minciuna: aţi declarat în aceste zile că nu aţi participat niciodată la şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor când pe ordinea de zi s-au aflat cereri DNA de ridicare a imunităţii pentru unii deputati, susţinând că „în calitate de şef al guvernului trebuie să fiu implicat cât mai puţin în ceea ce ţine de relaţia dintre justiţie şi parlament”; pe 17 februarie 2014 aţi votat primul şi împreună cu colegii din PSD, PC şi UNPR aţi blocat cererea DNA de ridicare a imunităţii deputatului PSD de Prahova, Vlad Cosma.
  • Domnule Ponta, singura dată când dvs şi partidul pe care îl reprezentaţi (că de condus nu poate fi vorba), aţi fost credibili, a fost când v-aţi lipit de PNL. Nu aţi dorit ca alături de PNL să alegeţi o cale a progresului, aţi ales un drum înapoi, spre epoci înnegurate. De aceea spun că trăiesc un déjà vu.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.