Un vicepreşedinte naţional al UNPR a strâns semnături pentru Elena Băsescu

Lider dintr-un partid al guvernului Ponta III a ajutat-o pe Elena Băsescu. La chef cu prietenele Elena Udrea şi Elena Băsescu. Nicio reacţie din zona guvernului Ponta III, nicio acuzaţie din partea “justiţiarilor” unei televiziuni.

Primarul din Baia Mare, la dispoziţia Elenei Băsescu

Mediile de informare prietene sau de casă ale premierului Ponta şi ale guvernului nu au suflat o vorbă despre una dintre cele mai recente trădări sau colaborări (depinde din ce unghi este privită povestea) între actualii guvernanţi şi clanul Băsescu şi PMP. În media favorabilă premierului Ponta (în special la Antena3), există o singură trădare: „Crin Antonescu şi PNL au rupt USL pentru a se alia cu Traian Băsescu şi partidul său”. Realitatea din teren este cu totul alta. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, vicepreşedinte la nivel naţional al UNPR şi coordonator UNPR al regiunii de Nord-Vest, a strâns semnături pentru Elena Băsescu atunci când încă mezina preşedintelui Traian Băsescu nu se gândea să renunţe la candidatura la europarlamentare. Acest lucru s-a aflat duminică, atunci când Elena Băsescu, Elena Udrea, Teodor Baconschi, Cristian Preda şi cel care pe hârtie este preşedinte PMP, Eugen Tomac, au fost în Baia Mare, unde şi-au inaugurat un sediu.

A făcut-o cu mare plăcere

La ceremonia inaugurării sediului, Elena Udrea a făcut următoarea declaraţie: „Vreau să-i mulţumesc primarului Cătălin Cherecheş pentru susţinerea pe care mi-a arătat-o pentru semnăturile pe care le-a adunat pentru candidatura mea. Cum am mai spus şi în
urmă cu trei săptămâni, am apelat la prieteni din absolut toate partidele politice, am apelat şi la domnul primar ca la un coleg din aceeaşi generaţie cu mine, ca la un coleg, care ştie ce înseamnă candidatura ca independent”. La această amabilitate a răspuns, tot cu amabilitate, şi vicele UNPR-ist. „Am spus că politica înseamnă şi prietenie. Am făcut cu mare plăcere un demers de a aduna semnături pentru Elena Băsescu şi am făcut acest lucru crezând în ceea ce poate să facă ca europarlamentar”, a afirmat Cătălin Cherecheş, citat de publicaţia regională „Vocea Transilvaniei”.

La chef cu cele două Elene

Schimbul de amabilităţi între exponenţii a două partide aflate în tabere radical opuse (pe hârtie, pentru că în realitate PMP nu este pentru prima oară când primeşte sprijin din partea zonei guvernului Ponta III) nu s-a limitat la mulţumiri şi contramulţumiri. Tot duminică, primarul Cătălin Cherecheş s-a mai afişat cu Elena Băsescu şi cu Elena Udrea la un chef organizat de un senator PMP, ex PDL, Ciprian Rogojan.

Deşi în presa locală şi chiar pe unele site-uri a circulat informaţia privind „relaţia” dintre primarul UNPR-ist şi Elena Băsescu, niciun oficial de la centru al UNPR, niciun oficial al guvernului Ponta III nu a avut vreo reacţie. Ceea ce nu trebuie să mire pe nimeni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.