Un virus mult mai contagios decât Ebola se răspândeşte în America Centrală

Virusul Chikungunya se răspândeşte agresiv în ţările din America Centrală. Boala este transmisă prin înţepătura ţânţarilor.
O creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri se înregistrează în El Salvador, Honduras, Nicaragua şi Costa Rica. În El Salvador, unde, de la sfârşitul lunii mai, s-au înregistrat 149 de cazuri de febră provocată de Chikungunya, iar peste 71.000 de persoane sunt suspectate de infectare cu acest virus. Simptomele Chikungunya includ febră, stare de greaţă şi erupţii cutanate.

Chikungunya este prezent de decenii în Asia şi Africa. Primele cazuri de boală în emisfera vestică s-au înregistrat în decembrie 2013. De atunci însă, au fost infectate 800.000 de persoane în zona Caraibelor, majoritatea in Republica Dominicană. Circa 500.000 de persoane au reuşit să învingă boala şi s-au recuperat total.

Recent, virusul a fost depistat în Canada, cu 200 de persoane infectate.

Nu există vaccin şi nici tratament pentru această boală. Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată însă că cei mai mulţi pacienţi se recuperează total. Exista şi cazuri în care boala persistă luni sau chiar ani de zile. OMS vorbeşte şi despre complicaţii care pot afecta vederea şi inima. “Complicaţiile grave sunt excepţionale, însă în cazul persoanelor în vârstă ele pot fi unele dintre cauzele decesului”, arată OMS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.