Una vorbim, alta fumăm

„Era cu aburi. Vă rog să vă uitaţi mai atent.“ M-am uitat mai atent şi nu era cu aburi, domnule Grindeanu. Aşadar, premierul României, Sorin Grindeanu, a fost prins încălcând legea care interzice fumatul în spaţiile închise.

„Recunosc, sunt fumător. Îmi este foarte greu, ca fumător destul de înrăit, să respect, dar respect.“ Nu, nu respectaţi legea, domnule Grindeanu. Şi nu-i respectaţi nici pe cei care v-au văzut fumând şi cărora le insultaţi inteligenţa spunându-le că, de fapt, dumneavoastră nu încălcaţi legea referitoare la fumatul în spaţiile închise.

Sorin Grindeanu a fost surprins fumând într-unul dintre birourile şefului său, Liviu Dragnea, care nu vrea să modifice legea antifumat, cu toate că şi domnia sa fumează: „Chiar dacă sunt fumător, totuşi legea trebuie să rămână aşa cum e. Chiar dacă vă supăraţi voi, fumătorii, aşa trebuie să rămână legea.“ Aşadar, Liviu Dragnea nu este şi el fumător, ci este Liviu Dragnea şi atât. Iar Liviu Dragnea poate să fumeze unde doreşte, inclusiv în biroul său împreună cu Sorin Grindeanu. Că doar nu-şi închipuie cineva că domnul Grindeanu fuma, iar domnul Dragnea stătea şi se uita la el, iar din când în când se scuza şi ieşea afară ca să tragă din ţigară.

Nu cred că există persoane care să poată depune mărturie că l-au văzut pe Sorin Grindeanu sau pe Liviu Dragnea stând afară, în frig, în faţa sediului partidului sau a Parlamentului, şi fumând cot la cot cu oamenii obişnuiţi. Cum nu cred că există vreun pompier, vreun inspector de la Protecţia Consumatorului sau vreun angajat de la o instituţie de mediu care să aibă curajul să dea buzna în biroul domnului Grindeanu sau în cel al domnului Dragnea şi nu să plece de-acolo până nu dă o amendă.

Faptul că Sorin Grindeanu a minţit cu nonşalanţă spunând că, de fapt, el nu fuma în biroul lui Liviu Dragnea şi faptul că şeful PSD şi al Guvernului a declarat că nu va fi modificată legea antifumat, pentru că n-ar fi bine, ne demonstrează că domnii conducători una vorbesc şi alta fumează.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.