Undă verde pentru noul Regulament al CNA

Noul Regulament de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) adoptat săptămâna trecută de majoritatea membrilor CNA a fost semnat, marţi, de Laura Georgescu, preşedintele Consiliului.

Noul Regulament de Organizare şi Funcţionare al CNA a fost adoptat pe 11 septembrie, cu opt voturi „pentru”. Preşedintele CNA, Laura Georgescu, nu a fost prezentă la şedinţele instituției în care a fost discutat noul ROF.

Membrul CNA Valentin Jucan le-a declarat jurnaliştilor prezenţi la şedinţa din 11 septembrie că, prin adoptarea noului Regulament, preşedintele CNA, Laura Georgescu, „nu mai are putere”. El a mai spus că nu s-a intenţionat elaborarea unui ROF „împotriva unui om”, ci a unui regulament „mult mai transparent, pentru instituţie”.

Noul regulament prevede, printre altele, că membrii Consiliului vor conduce, prin rotație, ședințele instituției.

Ședințele Consiliului sunt convocate și conduse de câte un membru al Consiliului, prin rotație, în ordine alfabetică, numit președinte de ședință. Președintele de ședință va fi cel care va propune și ordinea de zi.

Vechiul Regulament prevedea că ședințele CNA sunt conduse de președinte sau vicepreședinte, iar prin delegare de oricare dintre membrii Consiliului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.